recording king banjo

  

Folk & Roots instrumenten van Recording King

Recording King, ooit begonnen in de jaren '30 als huismerk voor Montgomery Ward, een Amerikaans warenhuis/postorder bedrijf met haar hoogtijdagen tussen 1880 en 1960. Een periode waarin massaproductie van muziekinstrumenten nog niet bestond en veel van de beste gitaren, banjo's, mandolines en andere snaarinstrumenten zijn ontwikkeld en gemaakt. 

Recording King bouwt voort op dit stukje Amerikaanse muziekgeschiedenis en produceert instrumenten met vintage designs en handgemaakte onderdelen. Alle producten hebben de look, feel en sound van klassieke modellen, maar zijn allemaal gemoderniseerd naar de  huidige wensen en eisen van moderne muzikanten. Alle producten zijn gemaakt in een aantrekkelijke prijsklasse. Te gek dus als je naast je akoestische gitaar bijvoorbeeld ook een resonator wilt. Of naast je elektrische gitaar ook af en toe lapsteel gitaar wilt spelen.

Voor de standaard akoestische of elektrische gitaar ben je bij Recording King niet aan het goede adres. De folk line up is waar het bij Recording King om gaat! Westerns, resonators, banjo's, lap steels en mandolines. Benieuwd naar deze instrumenten? Bekijk ze hieronder op onze website. Of nog beter! Kom langs en probeer ze zelf.

  

Banjo's

Resonators

Westerns