🎵Wij kopen jouw tweedehands instrument... Meer informatie

Bestel gemakkelijk de mooiste ukulele's

Shop voor de populairste western gitaren

Ga direct naar gitaarsnaren en bestel snel online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Nieuw: de Roland LX digitale piano's

Bezoek onze Piano & Vleugel showroom in Noordwijk

Bestel alle keyboards direct online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Kies uit verschillende handgemaakte violen

Hars voor strijkinstrumenten. Bestel eenvoudig online

Oefen in stilte. Bekijk elektrische strijkinstrumenten

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Wij kopen jouw gebruikte instrument

Bekijk alle tweedehands gitaren

Bekijk alle tweedehands instrumenten

Een Ukulele kopen bij Music All In

Of je nu wilt gaan beginnen, of dat je al lang een liefhebber van dit vrolijke muziekinstrument bent en je naar uitbreiding van je Ukulele collectie zoekt. Bij Music All in vind je de perfecte Uke, voor jou! Altijd voor een scherpe prijs en met professionele service. Een Ukulele kiezen doe je op basis van verschillende factoren, die we hieronder voor je uit een zetten... Lees meer...

Een Ukulele kopen bij Music All In

De ukulele, ookwel ukelele of kortweg uke is een van de vrolijkste instrumenten die er bestaan. Met een heerlijk zomerse, surfy uitstraling en klank. Het is een instrument waar je als starter eenvoudig mee kunt beginnen. Een ukulele speelt makkelijk, is betaalbaar en je hebt relatief snel resultaat. Een Ukulele kiezen doe je op basis van verschillende factoren, die we hieronder voor je uit een zetten... Lees meer...

Ukulele

Leho Leho LHUC-ASAK-EW Concert Ukulele €289,00 €389,00
Leho Leho LHUC-ASQM-LMT-W Concert Ukulele €295,00 €595,00
Leho Leho LHUC-ASM-W Concert Ukulele €139,00 €229,00
Leho Leho LHUC-MM-EW Concert Ukulele €79,00 €129,00



Een Ukulele kopen?

Ben je op zoek naar een mooie Ukelele? Bij Music All In kom jij tot de beste Ukelele voor jou! Welke is voor jou de beste? Een mooie volhouten Concert van Islander of toch een Sopraan Concert van Leho? In elke prijsklasse hebben we voor jou een goede Ukulele. En zoek je iets speciaals? Schroom dan niet, neem contact op en we kijken samen naar de mogelijkheden.

Ben je er al uit? Bestel dan gerust online! Met scherpe prijzen en snelle levering heb je jouw Uke met zorg verpakt, zo in huis.

Heb je nog wat advies nodig of wil je een Ukulele eerst nog even proberen? Kom dan naar onze Muziekwinkel in Noordwijk. Met ouderwets goede service, decenia aan kennis en ervaring, een ruim assortiment en scherpe prijzen zit je ook voor een Ukulele goed bij Music All In. 

Ukulele, Ukelele, Uke, Joekelille?

What's in a name? Nou de Ukulele, ukelele, uke heeft een naam die op veel manieren geschreven wordt. Wereldwijd wordt veelal Ukulele gebruikt, in Nederland vaak Ukelele. Joekelille en ukelille worden ook nog wel eens gebruikt. Je spreekt het in ieder geval uit als joekelille of joekoelille. Dezelfde naam verschillende schrijfstijlen maar altijd een heel leuk snaarinstrument met prachtige klanken. 

De Beste Ukelele voor jou

We hebben een uitgebreid assortiment aan Ukulele's voor je in de collectie. Of je nu wilt gaan beginnen, of dat je een liefhebber bent die op zoek is naar die ene speciale Ukulele die nog aan je verzameling ontbreekt. We hebben er altijd een voor jou! 

Door je van uitgebreide informatie te voorzien op de website en in de winkel. Door je goed advies te geven. Koop je altijd de beste Ukulele voor jou! En ontbreekt het instrument van jouw keuze? Bel even, er is altijd wel iets te regelen in het assortiment van de Ukulele merken die we leveren.

Goede Ukelele Merken

Music All In heeft de beste Ukelele merken voor jou op voorraad. Decenia ervaring met muziekinstrumenten en voortdurend vergelijken heeft ons tot de volgende, in onze beleving Beste Ukelele merken gebracht. In elke categorie is er een goed merk, zoals:

  1. Kanile'a & Islander Ukulele - the Hawaiian original
  2. Ortega - groots en meeslepend
  3. Leho - perfecte prijs kwaliteitsverhouding 
  4. Stagg - net even anders
  5. Laluu - instapmodellen

De meest bekende Ukulele merken zijn wellicht niet altijd de beste. Sommige merken staan je wellicht niet aan, andere juist wel. Daarom kijken we zorgvuldig en geregeld naar wat goede Ukulele merken zijn. Soms komt er een mooi nieuw merk bij, zoals onlangs de Islander Ukulele van Kanile'a. Soms gaat er ook weer een merk uit. Van elk merk kunnen we alle modellen leveren, dus mis je er een online, bel dan even! We gaan graag voor je na wat de prijs en levertijd is.

Welke Ukelele wil je kopen?

Welke Ukelele het meest geschikt voor jou is, hangt af van een aantal punten zoals jouw ervaring. Begin je net, of ben je de master in het bespelen van Uke? Daarnaast is de klank, de bespeelbaarheid en de uitstraling belangrijk. Vervolgens zijn het formaat, de bouwkwaliteit, de gebruikte materialen en de afwerking van belang. Die bepalen ook voor een belangrijk deel de prijs. 

Sopraan ukuleleConcert ukulelebas ukulele

 

Van Ukelele Starterpakket tot professionele Ukelele

Wil je beginnen met het spelen van de Ukulele? Goede keuze! Ukelele zijn relatief makkelijk te leren spelen. Daarbij zijn Uke's zeer betaalbaar. Een instapmodel heb je al onder de 50 euro. Lees meer over beginner ukulele in onze blog. Bekijk ook de Ukulele Starterpakketten die we voor je hebben samengesteld. Daarin vind je naast de Ukelele ook een tas, tuner en de benodigde accessoires voor een vliegende start.

Heb je al de nodige ervaring? Dan zal een 'mid range' Ukelele je veel plezier bezorgen. Laat hier je voorkeuren spreken. Wat vind jij mooi klinken? Welke maat klinkt het mooist en speelt lekker? Welke ziet er het mooist uit. Kom het proberen in onze Muziekwinkel! Er is veel keuze en we helpen je graag op weg. Heel fraaie mid range ukulele zijn er vanaf 100 tot 600 euro. De bouw, het formaat, het merk, de gebruikte materialen bepalen de prijs. Wat jij mooi vindt, wat jij goed vindt klinken en wat jij lekker vindt spelen is heel persoonlijk. Kom ze proberen en kies de jouwe!

Ben je een professionele Ukulele speler, of gewoon heel goed ermee? Dan wil je misschien wel een echte collector! Een topper van Kanile'a, Godin, Martin of een van de andere vele merken die we voeren. Soms staan er ook 'custom Ukulele' op de wensenlijst. Kom langs, we helpen je er graag aan!

Welke soorten en maten Ukelele zijn er?

Er bestaan 4 verschillende formaten ukelele’s. Gesorteerd op grootte kennen we de volgende soorten:

  1. De kleinste ukelele is de Sopraan ukelele
  2. Een maatje groter is de Concert ukelele 
  3. Daarna komt deTenor ukelele.
  4. De grootste is de Bariton ukulele

Dan is er ook nog de Sopranino, die valt veelal binnen de Sopraan categorie. En er is ook nog de Bas Ukulele, een eigenzinning soort.

Laten we elk formaat eens verder toelichten:

De Sopranino Ukelele

De sopranino ukulele is de kleinste maat ukulele. Deze ukulele heeft een hoge, heldere en vrolijke klank. Deze maat is zeer geschikt voor kleine kinderen t/m 6 jaar. Voor volwassenen en grotere kinderen is de sopranino ukulele echter wel te klein. Voor deze groep is het beter om te starten met een sopraan of concert ukulele. 

De Sopraan Ukelele

De sopraan ukulele. Deze is de kleinste variant met +/- 53 cm en klinkt door zijn maat iets minder warm dan zijn grotere broers. Het is wel de meest draagbare. De meest voorkomende stemming is G-C-E-A

ukulele maten

De Concert Ukulele

De Concert ukelele. Deze is met +/- 58 cm iets groter dan de sopraan maar daardoor ook iets voller van geluid. In mijn beleving misschien wel de populairste maat want, hij is nog steeds lekker compact. De meest voorkomende stemming is G-C-E-A

De Tenor Ukelele

De tenor ukulele. De tenor is met zijn +/- 65 cm nog weer een stukje groter en klinkt daardoor het warmst en hardst. In deze stemming. G-C-E-A. Bovendien geeft zijn langere hals lengte iets meer opties op alternatieve stemmingen. Vaak wordt de hoge g snaar ook vervangen voor een snaar die een octaaf lager is gestemd. Dit om de ukelele nog meer diepte/ bas te geven.

De bariton ukelele

De Bariton Uke is met zijn +/- 74 cm de grootste en laagste gestemde ukulele. Deze zit qua klank bijna in het gebied van een klassieke gitaar. Hij klinkt heel warm en een stuk lager in toonhoogte. Meest voorkomende stemming: D-G-B-E

De Bas ukelele. De ukulele voor de basgitarist. Met zijn 76 cm is hij iets langer dan de bariton. Dikke rubberen snaren met een gladde coating zorgen voor een superlaag bas geluid. Meest voorkomende stemming is: E-A-D-G een octaaf lager. De lage klanken zijn lastig om genoeg volume te geven. Deze ukeleles worden dan vaak voorzien van een piëzo element met voorversterker. Zo dat deze door middel van een speaker uit versterkt kan worden.

Kunststof, laminaat of volhouten Ukelele?

De manier waarop een Ukulele wordt gemaakt, bepaalt hoe het instrument klinkt, hoe het eruit ziet en hoe het speelt. De juiste keuze is daarin belangrijk. De juiste keuze voor hout, laminaat of kunststof is functioneel, maar ook weer erg persoonlijk.

In grote lijnen worden ukulele gemaakt in de volgende constructies:

  1. Volhout / Full solid
  2. Houten bovenblad en laminaat / Solid top
  3. Laminaat
  4. Kunststof

Ook hier duiken we weer even in deze opties:

Solid; Volhouten Ukelele

Ukulele kunnen worden gemaakt van volhout de solid modellen. De klankkast, nek en top worden dan van een nieuw stuk hout gemaakt. Zo van de boom tot jouw instrument gemaakt. Mooie houtsoorten, zorgen elk voor een eigen klank. Full solid modellen geven de ultieme klank beleving. Vaak gepaard met een mooi afwerking en hoogwaardige details. Een klank die wat 'voller' klinkt en langer aanhoudt. Deze instrumenten kosten meer, omdat nieuw hout kostbaarder is en zich lastiger laat verwerken dan pershout of laminaat. Voor een instrument met zo'n rijke uitstraling, klank en historie, is vol hout toch wel de favoriet van elke liefhebber.

Solid Top Ukelele

Een solid top is een massief bovenblad van bv spar, mahonie of koa. De rest van de klankkast is dan veelal laminaat of pershout. Ze zien er ook prachtig uit en klinken zeker ook goed, al blijft full solid toch net even mooier en met meer volume. De solid top modellen kennen wel een heel goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze klinken goed, zien er goed uit en gaan ook lang mee. Prima voor de nieuwkomer en gevorderde speler!

Laminaat Ukelele

Na de solid top, is er de laminaat constructie. De voordeligste optie, die zeker niet verkeerd hoeft te klinken. Deze modellen zijn geliefd bij beginners, die eerst nog willen bepalen of de Ukulele wel het instrument voor hen is. Ze zijn zeer betaalbaar, sterk en goed bespeelbaar. Je hoeft er wat minder voorzichtig mee om te gaan, mede vanwege de lage aanschafprijs. We zien wel, dat als de Ukulele je hart heeft veroverd, je snel door wilt naar een model met een mooiere klank en dan toch dat hogere prijskaartje. Past het in je budget, start dan ook gerust met een solid top of full wood. Ze zijn de investering zeker waard en we weten bijna zeker, dat ook jij verslingerd gaat raken aan jouw Uke!

Kunststof Ukelele

Ukulele zijn er ook van kunststof. Meestal in de laagste prijsklassen. Hoe goed zijn die kunststof Ukulele zul je je wellicht afvragen? Wij zijn er geen fan van. Tenzij je verwacht dat de Ukulele wel erg onzorgvuldig behandelt gaat worden. Bijvoorbeeld door kleine kinderen die hem laten vallen, omstoten etc. Maar we adviseren dan toch liever een laminaat en wat zorgvuldigheid, want kunstof past de Ukulele niet. Voor een paar tientjes meer, verlaat je dit speelgoed en koop je al een echt instrument!

Wat vind jij mooi? Wat klinkt jou goed in de oren? Ook hier ben je weer van harte welkom in de winkel om het zelf te ervaren. Of meld je aan op ons Youtube kanaal, waar we geregeld instrumenten demonsteren en laten horen.

Wat zijn goede houtsoorten voor een Ukelele

Volhouten Ukulele worden gemaakt van verschillende houtsoorten. Elke houtsoort heeft zijn eigen uitstraling en klank (timbre). De beste ukulele worden gemaakt met een of meer van de volgende houtsoorten:

  • Mahonie: wordt vaak voor de body en hals gebruikt maar ook als top.
  • Pallisander: Voor het fretboard en vaak het achterblad en zijbladen.
  • Spar: Voor het bovenblad (top)
  • Abalone (parelmoer): inleg voor de positie markeringen en afwerking op de body.
  • Koa: exclusieve Hawaïaanse houtsoort. Kan gebruikt worden voor alles behalve de nek en fretboard.

Mooie merken, gebruiken duurzaam hout! Zo plant Kanile'a voor elke KOA Ukulele een nieuwe boom. Je kunt je voorstellen dat zo'n merk dan iets prijziger is. Maar het is prettig te weten dat voor jouw Ukulele duurzaam hout is gebruikt, dat geeft een goed gevoel!

Semi-akoestische Ukelele, tweedehands Ukelele en accessoires

Met alleen de Ukulele ben je er nog niet. Je hebt toch wel een Tuner nodig, en een standaard of ophangbevestiging. Misschien een leuk cursusboek? Of een draagtas?Omdat de ukelele zo draagbaar is, is een draagtas wel erg handig. Kijk dus even goed of deze is inbegrepen of dat deze los moet worden aangeschaft.

Ben je een wat meer ervaren muzikant bedenk dan ook of een ingebouwd element handig/nodig is. Deze kun je versterken voor op een podium. Vaak heeft deze ook nog een handig ingebouwd stemapparaat.

Houd ook onze Tweedehands Instrumenten Pagina in de gaten. Soms vind je daar net de mooie deal voor een aangenamere prijs.

Jouw Ukulele en Music all in

Zo veel mensen, zo veel voorkeuren, zo veel instrumenten. Weet jij al wat jouw ideale Ukulele is? Of kunnen we je nog helpen? Dat doen we graag.

Met advies en service helpen we je graag jouw ideale Ukulele te kiezen. Bestel online of kom naar de winkel om nog een paar modellen te bespelen voordat je kiest. We zijn je graag van dienst!

Zoeken

z