Ibanez

Ibanez

Ibanez is een duurzaamheidspartner van Music All In en draagt actief bij aan een duurzamere en betere toekomst.


Net als in de auto industrie komen veel “oude” merken uit Europa en Amerika, maar sinds de jaren ’70 komt een groot deel van de grote merken uit Japan. De meeste zijn begonnen als kleine fabriekjes, met het namaken van de bekende Europese en Amerikaanse modellen. Zo ook de Japanse gitaargigant Ibanez.

Een Japans merk met een Spaanse naam moet een lang verhaal opleveren. En dat doet het ook. In 1908 werd het moederbedrijf Hoshino Gakki opgericht in Japan als boekwinkel. Hier werden boeken en bladmuziek verkocht en het bedrijf begon in de loop der jaren ook instrumenten te importeren. Vanaf 1929 importeerde Hoshino Spaanse gitaren van het merk Salvador Ibanez é Hijos uit Valencia. Na een overname van Salvador Ibanez begon Hoshino met het produceren van gitaren onder deze naam, die later werd afgekort tot Ibanez.

In 1957 bouwt de 2e generatie Hoshino een eigen fabriek waar gitaren, versterkers en (Tama) drumstellen worden gemaakt. Het begint met kopieën maken van populaire modellen en langzamerhand komen er steeds meer eigen ontwerpen bij. Vanaf de jaren ’60 - ’70 begint Ibanez bekend te worden bij het grote publiek buiten Japan.

Het merk ontwikkeld een eigen identiteit en maakt in de jaren ’80 & ’90 een aantal innoverende modellen die de gitaarwereld omver blazen. Het is de tijd van de superstrat en gitaristen als Joe Satriani en Steve Vai zijn begin jaren ’80 kind aan huis in de Ibanez Custom Shop in LA. Hier wordt in 1987 een gitaar ontworpen i.s.m. Steve Vai. De Ibanez JEM.

In opvolging hiervan lanceerde Ibanez de best verkochte superstrat tot nu toe. De RG serie, welke het merk op de kaart zette en in de zelfde rij plaatste met merken als Fender en Gibson. Ibanez is doorgegaan met innoveren en artiesten als Korn, Satriani, Paul Gilbert, Steve Vai & Herman Li maakten het merk bekend bij iedere gitarist en niet te vergeten bassist ter wereld.

Bij Music All In zijn we dol op Ibanez. Onze huis gitaristen zijn trouwe fans vanaf het eerste moment. Samen met Fender is Ibanez ons grootste merk. Zowel bij de gitaren als bij de bassen. Wij denken stiekem dat Jimi Hendrix ,als hij nu zou leven, op een dikke 7-snaar in Jet Stream Green met Floyd Rose zou spelen, maar we willen natuurlijk niet vloeken in de kerk. Dus dit hebben we niet gezegd.

Geen producten gevonden in deze categorie.