🎵Wij kopen jouw tweedehands instrument... Meer informatie

Bestel gemakkelijk de mooiste ukulele's

Shop voor de populairste western gitaren

Ga direct naar gitaarsnaren en bestel snel online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Nieuw: de Roland LX digitale piano's

Bezoek onze Piano & Vleugel showroom in Noordwijk

Bestel alle keyboards direct online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Kies uit verschillende handgemaakte violen

Hars voor strijkinstrumenten. Bestel eenvoudig online

Oefen in stilte. Bekijk elektrische strijkinstrumenten

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Wij kopen jouw gebruikte instrument

Bekijk alle tweedehands gitaren

Bekijk alle tweedehands instrumenten

De beste dwarsfluit voor beginners 2024 - een handige top 3

  • 5 min leestijd

Als je graag dwarsfluit wilt leren spelen, en je bent van plan je eerste dwarsfluit te kopen, dan vraag je je misschien af wat een goede dwarsfluit voor beginners is. Het aanbod is groot en je komt veel verschillende merken en uiteenlopende prijzen tegen. Als beginnende dwarsfluitspeler wil je natuurlijk niet meteen de hoofdprijs uitgeven, maar is een goedkope dwarsfluit wel geschikt om het op te leren?

Wat is eigenlijk een redelijke prijs voor een dwarsfluit voor beginners en welke merken dwarsfluit zijn betrouwbaar? Omdat je vaak al snel door de bomen het bos niet meer ziet, helpen we jou en behandelen we in deze blog drie dwarsfluiten die uitermate geschikt zijn voor de beginnende fluitist.

 

1. Jupiter JFL700E-CBOX Dwarsfluit

Als eerste behandelen we de Jupiter JFL700E-CBOX dwarsfluit. Dit is ook meteen de goedkoopste van de drie maar heeft een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Ook een voordeel is dat deze Jupiter JFL700E wordt geleverd met ‘concert box’ die gevuld is met alle accessoires die je nodig hebt.

Jupiter JFL700E-CBOX Dwarsfluit

Zo bevat de box een licht en compact HERCULES fluitstatief (HCDS-460B), een hoogwaardige gestoffeerde Jupiter tas, een stevig etui, potlood met magneetkop, poetsdoek en houten wisserpen. De box zelf kan ook nog worden omgetoverd tot lessenaar met grepentabel.  Zodoende ben je er als startende dwarsfluitist meteen helemaal klaar voor!

Een duurzame dwarsfluit

Jupiter dwarsfluiten staan bekend om hun duurzaamheid, en de Jupiter JFL700 is dan ook vervaardigd van hoogwaardig verzilverd nikkel. Deze dwarsfluit is zeer solide en vakkundig gebouwd. Het biedt daarom een goede basis voor de beginnende fluitist, maar ook als gevorderde kun je er nog jaren mee vooruit.

Uitstekende bespeelbaarheid

Vooral voor beginners is het belangrijk dat een dwarsfluit soepel speelt. Het ergonomische ontwerp van de Jupiter JFL700E zorgt ervoor dat de dwarsfluit comfortabel aanvoelt en vasthoudt zodat je als beginner ook meteen de goede houding kunt aanleren. De JFL700E heeft een snelle respons en fijne intonatie wat de startende fluitist het vertrouwen geeft om de basis snel onder de knie te krijgen.

Jupiter JFL700E-CBOX Dwarsfluit

Zeer goede Prijs-kwaliteitverhouding:

Een betrouwbare, duurzame en soepel bespeelbare dwarsfluit vind je niet snel in deze prijsklasse dus de prijs-kwaliteitverhouding van de Jupiter JFL700 mag wat ons betreft meer dan uitstekend genoemd worden.

De Jupiter JFL700 heeft een warm en kristalhelder geluid

De Jupiter JFL700 heeft een opmerkelijk warme en sprankelende sound, zeker voor een dwarsfluit in deze prijsklasse. De klank is vooral te danken aan de materiaalkeuze, het slim ontworpen kopstuk en de gedetailleerde afstelling. Dit mooie geluid zal de beginnende dwarsfluitist zeker motiveren om te blijven oefenen!

Kortom: de goedkoopste dwarsfluit in ons lijstje is een perfect instapmodel voor elke beginnende dwarsfluitist door zijn duurzaamheid, heldere klank, ergonomie en meer dan uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Klik op de link voor meer informatie en foto's van de Jupiter JFL700E-CBOX dwarsluit.

 

2.    Yamaha YFL212 dwarsfluit

Voor net iets meer geld kun je als beginnende dwarsfluitist ook gaan voor de Yamaha YFL212 dwarsfluit. Yamaha is een bekend merk in de wereld van muziekinstrumenten en staat al vanaf de oprichting te boek als betrouwbaar, duurzaam en innovatief.

Yamaha YFL212 dwarsfluit

Ook voor de Yamaha YFL212 zijn deze eigenschappen van toepassing. Hij is speciaal ontworpen voor studenten en beginnende dwarsfluitspelers: ergonomisch, soepel bespeelbaar, een schitterende rijke klank en betaalbaar.

Bevordert de juiste houding en handpositie

Als beginnende fluitist is het cruciaal om de juiste houding en handpositie aan te leren. Een fijn aanvoelend en ergonomisch ontworpen dwarsluit helpt daar enorm bij! De Yamaha YFL212 speelt comfortabel en voelt zeer natuurlijk aan zodat het voor elke beginnende speler een erg goed muziekinstrument is.

Soepele respons en intonatie

De Yamaha YFL212 is ook vanwege zijn soepele bespeelbaarheid een goede keuze voor beginnende dwarsfluitspelers. Uiteraard zul je nog steeds veel moeten oefenen maar je kunt door de soepele bespeelbaarheid wel ervaren dat je snel vooruitgang boekt.

Yamaha YFL212 dwarsfluit

De YFL212 heeft en geweldig geluid

Als je de YFL212 hoort, kun je je eigenlijk niet voorstellen dat het nog mooier kan. Het is dan een dwarsfluit speciaal ontworpen voor studenten en beginners maar hij klinkt eigenlijk gewoon als een professionele dwarsfluit. De klank is warm, helder en vol en zal elke beginnende fluitist motiveren om door te oefenen en spelen.

Geweldige bouwkwaliteit

Zoals bij alle Yamaha instrumenten is er ook bij de YFL212 niks aan te merken op de bouwkwaliteit. Deze dwarsfluit is vakkundig gebouwd en kan tientallen jaren mee. Zodoende is de Yamaha YFL212 een waardevolle investering die ook de gevorderde dwarsfluitist blij zal blijven maken.

Conclusie: met Yamaha zit je altijd goed, en zo ook met de YF212 die een zeer goede keuze is voor beginnende fluitisten om jaren mee vooruit te kunnen. De dwarsfluit is betaalbaar, duurzaam, heeft een ergonomisch ontwerp en klinkt fantastisch.

Klik op de link voor meer informatie en foto's van de Yamaha YFL212 dwarsfluit.

 

3. Azumi AZZ1RE dwarsfluit

Als je iets meer wilt uitgeven aan je dwarsfluit dan is de Azumi AZZ1RE de allerbeste keuze. De Azumi is speciaal ontworpen voor studenten maar heeft enkele eigenschappen die je alleen bij uiterst professionele modellen tegenkomt.

Azumi AZZ1RE dwarsfluit

Zo beschikt de handgemaakte AZZ1RE over een echte sterling zilveren lipplaat (zilver nr. 925) en een kopstuk met Z-cut die je helpt om moeiteloos de juiste warme toon te blazen zelfs bij de moeilijkste noten.

Waar voor je geld

De Azumi AZZ1RE is een stukje duurder dan de twee eerder besproken beginnersdwarsfluiten, maar als je naar de prijs-kwaliteitverhouding kijkt is de Azumi eigenlijk een koopje. De fluit is voorzien van een E-mechaniek, heeft open kleppen, een C-voet, een offset G, een kopstuk met Z-cut en een massief zilveren lipplaat.

Azumi AZZ1RE dwarsfluit

De Azumi AZZ1FRE heeft een Frans design

De open kleppen zijn fijn en maken effecten als effecten zoals een glissando en multiphonic (speciale tooncombinatie) mogelijk. Het uiterlijk van de fluit is verfraaid met een Frans design met puntige kleparmendie je eigenlijk ook alleen maar tegenkomt bij dwarsfluiten in het hogere segment.

Fabelachtige mooie klanken

Ja het kan dus toch nog mooier! Het betoverende geluid van de Azumi AZZ1RE is echt wonderschoon. Wil je het zelf een keer horen? Dit kan uiteraard in onze muziekwinkel in Noordwijk waar je hem zelf kunt proberen en vergelijken.

Klik op de link voor meer informatie en foto's van de Azumi AZZ1RE dwarsfluit.

 

Tweedehands dwarsfluit

Koop je liever een tweedehands dwarsfluit? Music All In is een specialist in tweedehands muziekinstrumenten en heeft altijd een ruime voorraad tweedehands blaasinstrumenten in huis.

Onze tweedehands dwarsfluiten zijn uiterste zorgvuldig schoongemaakt en afgesteld, en altijd in topconditie. Uiteraard geven wij ook gewoon garantie op al onze tweedehands producten. Klik op de link voor de actuele voorraad tweedehands blaasinstrumenten

 

 

Laat een reactie achter (alle velden verplicht)

Reacties worden handmatig goedgekeurd, voordat deze zichtbaar worden.

Zoeken

z