🎵Wij kopen jouw tweedehands instrument... Meer informatie

Bestel gemakkelijk de mooiste ukulele's

Shop voor de populairste western gitaren

Ga direct naar gitaarsnaren en bestel snel online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Nieuw: de Roland LX digitale piano's

Bezoek onze Piano & Vleugel showroom in Noordwijk

Bestel alle keyboards direct online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Kies uit verschillende handgemaakte violen

Hars voor strijkinstrumenten. Bestel eenvoudig online

Oefen in stilte. Bekijk elektrische strijkinstrumenten

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Wij kopen jouw gebruikte instrument

Bekijk alle tweedehands gitaren

Bekijk alle tweedehands instrumenten

De beste trombone voor beginners 2024: een handige top 3

  • 3 min leestijd

Als je graag trombone wilt leren spelen zul je voor de keuze komen te staan welke trombone je daarvoor gaat kopen. Het kiezen van de juiste trombone voor beginners is van cruciaal belang. In deze blog bespreken we wat belangrijk is om op te letten en bekijken we onze top drie van meest geschikte trombones voor beginners.

 

1. Main Trombone student 42T open wrap

De Main 42T trombone is een zeer geschikte trombone voor beginnende trombonisten. Maar ook als gevorderde trombonist kun je er, vanwege de goede kwaliteit, nog een flinke tijd mee vooruit. De 42T student trombone heeft een open wrap. Dit betekent dat het buisgedeelte van het ventiel in een ovaal gemaakt is. Zo kan de lucht door het ventiel en de buis vrij doorlopen, wat erg belangrijk is voor de lucht.

Deze Main 42T trombone heeft ook een kwartventiel wat fijn is als je straks geen beginner meer bent. Een kwart-ventiel breidt het bereik van de trombone uit naar het lage register.

Main Trombone student 42T open wrap

Klik op de link voor meer informatie en foto's van de Main trombone student 42T open wrap.  

 

2. Yamaha YSL354E Bb Tenortrombone

Yamaha staat sinds jaar en dag bekend om zijn uitstekende kwaliteit instrumenten voor zowel beginners als professionals. Deze Yamaha YSL354E Tenor Trombone is dan ook een uitstekende keuze voor de beginnende trombonist. De YSL354E biedt een zeer gemakkelijke bespeelbaarheid met veel controle en comfort. Dit maakt hem dan ook zeer geschikt als instapmodel, maar ook zeker om mee door te groeien. De comfortabele greep is voor de beginnende trombone speler ook erg fijn.

Yamaha YSL354E Bb Tenortrombone gelakt

Klik op de link voor meer informatie en foto's van de Yamaha YSL354E Bb tenortrombone.

 

3. John Packer JP231RATH Trombone

De JP231 is ontwikkeld door John Packer in samenwerking met Michael Rath uit Engeland. Het is een trombone die goed mee kan komen met trombones voor gevorderde spelers maar o.a. door de productie in China hebben ze de prijs van een instapmodel kunnen behouden.

ohn Packer JP231RATH Trombone

Zo is deze trombone betaalbaar voor de beginnende trombonist maar is wel een trombone van hoge kwaliteit met een breed inzetbaar geluid. De trombone heeft een stevige doch soepele schuif en is erg soepel bespeelbaar.De John Packer is gemaakt uit 80:20 messing, waar ook professionele trombones van worden gefabriceerd.

Hij beschikt over een 8 inch beker en een medium .525 boring om standaard spelers een projectie en superieure articulatie te bieden over de gehele range. Al met al een spectaculaire trombone voor beginners! 

De JP JP231 RATH Trombone wordt geleverd inclusief luxe koffer van JP en een bijpassend JP606 mondstuk. 

Klik op de link voor meer informatie en foto's van de John Pecker JP231RATH trombone. 

 

Waar moet je zeker op letten bij het kopen van een trombone voor beginners?

  1.  Boring (bore size): hiermee wordt de diameter van de buis bedoeld. Een gemiddelde diameter is voor beginners meestal ideaal. Dit biedt namelijk een goede balans tussen speelgemak en controle over je trombone. Een gemiddelde boring is ongeveer 0,525 tot 0,547 inch (ongeveer 13,3 tot 13,9 millimeter).
  2. Materiaal: de meeste trombones voor beginners worden, net als trompetten, gemaakt van messing. Dit materiaal leent zich er goed voor, het is duurzaam en geeft een warme klank. Een laag nikkelgehalte is een goede keuze als je snel last van allergieën hebt.

  3. Het mondstuk: dit kan nogal een verschil maken in speelcomfort. Je kunt altijd overleggen met je leraar of een ervaren trombonist wat een fijn mondstuk is om mee te beginnen. Wanneer je boring niet al te groot is dan is vaak type 12c of 7c een fijne om mee te beginnen. Met een grotere boring is een mondstuk 6 ½ AL een goede start.

  4. Merk: gerenommeerde merken hebben hun sporen verdiend en hebbn hun goede reputatie niet voor niks verkregen. Zo is het dus een goed idee om ook als beginneer te kiezen voor een alom gewaardeerd merk zoals Yamaha,  John Pecker of Jupiter.

 

trombonespeler

 

Vraag een ervaren trombonespeler of je tromboneleraar om advies

Wij gaven je al een aantal goede tips om op te letten, en met een beginnerstrombone uit onze top drie zit je zeker goed, maar als je nog twijfelt kun je natuurlijk altijd advies inwinnen bij je (toekomstige) tromboneleraar of bij een andere ervaren trombonist. In de muziekwinkel kun je verschillende modellen trombones uitproberen om te ontdekken welek trombone het beste bij jou past.  

 

Tweedehands trombone voor beginners

Met de juiste trombone zal je merken dat het leren van dit instrument je makkelijker af gaat en zul je gemotiveerd raken om door te gaan. Uiteraard kan een geschikte trombone voor beginners ook een tweedehands exemplaar zijn. Met een tweedehands trombone heb je vaak betere kwaliteit voor minder geld. Bij Music All In hebben we altijd een ruim assortiment aan tweedehands muziekinstrumenten, neem dus snel een kijkje op de website of bij ons in de winkel in Noordwijk.

 

Laat een reactie achter (alle velden verplicht)

Reacties worden handmatig goedgekeurd, voordat deze zichtbaar worden.

Zoeken

z