🎸 Dit zijn de mooistetweedehands muziekinstrumenten van deze maand

Bestel gemakkelijk de mooiste ukulele's

Shop voor de populairste western gitaren

Ga direct naar gitaarsnaren en bestel snel online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Nieuw: de Roland LX digitale piano's

Bezoek onze Piano & Vleugel showroom in Noordwijk

Bestel alle keyboards direct online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Kies uit verschillende handgemaakte violen

Hars voor strijkinstrumenten. Bestel eenvoudig online

Oefen in stilte. Bekijk elektrische strijkinstrumenten

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Wij kopen jouw gebruikte instrument

Bekijk alle tweedehands gitaren

Bekijk alle tweedehands instrumenten

De mooiste tweedehands muziekinstrumenten van januari 2024

  • 5 min leestijd

2024 is alweer ruim twee weken oud en dat betekent dat het hoog tijd wordt om nog enkele toffe tweedehands muziekinstrumenten uit te lichten in onze maandelijks terugkerende blog. Ook deze maand hebben we een aantal pareltjes binnengekregen waarvan we je er graag een paar laten zien!

 

Roland Aerophone AE-20 digitaal blaasinstrument (verkocht)

De Roland Aerophone AE20 is een uniek digitaal blaasinstrument. Een paar maanden geleden hadden we nog een mooie tweedehands AE10, maar de AE20 biedt nog een stuk meer mogelijkheden. Zo is de vingerzetting modes niet alleen maar aanpasbaar als saxofoon of trompet, maar ook is deze tweedehands Roland AE2 bespeelbaar als een fluit of klarinet. Ook qua sounds en scenes is de AE20 een stuk uitgebreider.

Roland Aerophone AE-20

Met de Roland Aerophone AE-20 haal je in één keer een arsenaal aan authentieke akoestische instrumentklanken in huis. Met een druk op de knop verander je de klank van de Aerophone in sopraan-, alt-, tenor-, en baritonsaxofoon. Maar ook in trompet, fluit, klarinet en nog veel meer blaasinstrumenten. Sterker nog, niet alleen blaasinstrumenten heb je tot je beschikking: ook bijvoorbeeld viool, cello en andere strijkinstrumenten behoren tot de mogelijkheden. Allemaal klinken ze levensecht door Roland’s geavanceerde SuperNatural-technologie. 

Handig is ook de Aerophone Lesson app die je bij de Aerophone AE-20 kunt downloaden. Zelfs als je nog nooit een blaasinstrument hebt gespeeld kun je met deze app direct aan de slag. Je leert de juiste houding, vingerzetting en hoe je het mondstuk gebruikt aan de hand van oefensongs en nauwkeurigheidsscores. Meespelen met je favoriete songs of instructievideo’s was nooit zo makkelijk dankzij de ingebouwde Bluetooth-audiostreaming van de AE20.

Update: Deze toffe occasion heeft al weer een nieuwe eigenaar gevonden. Meld je aan op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates; nieuw en occasion. Bekijk hier de tweedehands blaasinstrumenten die nu beschikbaar zijn!

 

Recording King RAM-3-TS mandoline (verkocht)

Deze tweedehands Recording King RAM-3-TS mandoline is optische en technisch in nieuwstaat! Recording King staat toch al bekend om de zeer vriendelijke prijzen voor prachtige klassieke instrumenten, maar met een tweedehands exemplaar ben je natuurlijk echt spekkoper! De prachtige vintage-look is mede gecreëerd door de tabacco sunburst kleur met dunne satijnen lak, en met zijn C-hals speelt de RAM-3-TS ook supercomfortabel.

Niet alleen qua looks is de Recording King RAM-3-TS mandoline een verschijning, ook heeft hij het echte authentieke mandolinegeluid. Betaal je dus niet blauw aan een vintage mandoline maar sla je slag met deze Recording King mandoline voor een weggeefprijs!

Recording King RAM-3-TS mandoline

 

Update: Deze toffe occasion heeft al weer een nieuwe eigenaar gevonden. Meld je aan op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates; nieuw en occasion. Bekijk hier de tweedehands muziekinstrumenten die nu beschikbaar zijn!

 

Selmer Series III goud gelakte tenorsaxofoon, inclusief nieuwe BAM koffer (Verkocht)

De Selmer Series III goud gelakte tenorsaxofoon is een professionele saxofoon van de allerbeste kwaliteit. Het heldere maar toch warme geluid van deze in Mantes Les Villes (FR) met de hand vervaardigde saxofoon is onovertroffen, en qua speelflexibiliteit laat deze Selmer Series III de meeste tenorsaxofoons ver achter zich.

Selmer Series III goud gelakte tenorsaxofoon- Incl. nieuwe BAM koffer Occasion

De Series III is zo ontwikkeld dat het instrument soepeler bespeelbaar is waardoor de moeilijkheid van de natuurlijke traagheid van een tenorsaxofoon aanzienlijk verminderd wordt. Zodoende is het een ideale tenorsax voor het ongecompliceerd ontwikkelen van je eigen geluid.

Deze tweedehands Selmer Series III ziet er echt nog fantastisch uit. De Selmer saxofoons staan sowieso bekend om hun duurzaamheid en gaan generaties lang mee. Schitterend is ook de handgemaakte gravure op deze goudgelakte tenorsaxofoon.

Update: Deze toffe occasion heeft al weer een nieuwe eigenaar gevonden. Meld je aan op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates; nieuw en occasion. Bekijk hier de tweedehands muziekinstrumenten die nu beschikbaar zijn!

  

Premier 70’s drumstel purple (verkocht)

Het zou ons niks verbazen als Hannah Ford dit coole paarse Premier drumstel nog in de 3rdEyeGirl backing band van Prince heeft gebruikt… Geintje natuurlijk, maar wat een prachtige ‘made in England’ Premier kit is dit! Met deze prachtige paarse lak heb je een drumstel waarmee je meteen opvalt en hij speelt en klinkt als een beest!

Dit vintage jaren 70’ Premier drumstel komt met één tom en zonder bekkens. Misschien bezit jij je eigen cymbalen al, maar anders kunnen onze drumstelspecialisten je natuurlijk altijd helpen om deze waanzinnige kit helemaal compleet te maken.

 

premier drumstel purple jaren 70

 

Update: Deze toffe occasion heeft al weer een nieuwe eigenaar gevonden. Meld je aan op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates; nieuw en occasion. Bekijk hier alle tweedehands drums en percussie die nu beschikbaar zijn!

 

Fender U.S.A. Dan Smith Era Stratocaster (Verkocht)

De ‘Dan Smith Stratocaster’ is echt een unieke Strat uit de lange geschiedenis van de Fender Stratocaster en je komt ze dan ook niet vaak tegen! De naam Dan Smith is nergens op de Strat zelf terug te vinden maar de gitaar heeft de naam gekregen van de man die destijds doorslaggevende veranderingen aanbracht in het zo bekende gitaarmodel.

Door de jaren heen is de Stratocaster steeds subtiel veranderd en een van de momenten waar de Stratocaster flink veranderde was toen Leo Fender zijn gitaarfabriek verkocht aan CBS. In de 70’s kreeg de gitaar bijvoorbeeld een grotere head stock en een bullet-truss rod.

In 1981 werden een aantal belangrijke spelers van de Yamaha Amerikaanse divisie door Fender-CBS ingehuurd om de marktpositie van Fender te verbeteren. Dit waren William Schultz, John Mclaren en Dan Smith.

Fender U.S.A. Dan Smith Stratocaster.

Dan Smith werd benoemd tot hoofd marketing voor de elektrische gitaren van Fender. De Stratocaster werd vernieuwd er werd gezocht naar een verbinding tussen het pre-CBS model en een Stratocaster die klaar was voor de toekomst. Zo was de kop van de Strat alweer kleiner geworden in 1980 maar er werd nu een nauwkeurigere versie van de pre-CBS head stock aangebracht.

Ook verdween de bullet-truss rod, kreeg de nekplaat vier bouten en kreeg de Strat een iets fellere pickup in de brugpositie. De ‘Standard Stratocaster’ kreeg 1 toonknop in plaats van 2 en de jack-ingang zat in de slagplaat verwerkt. De ‘Dan Smith’ Stratocaster betekende echt het einde van de 70’s Strat en was de voorloper van de American Standard die sinds 1987 het bekendste en bestverkochte model is.

Haal met de Dan Smith Stratocaster dus niet alleen een prachtige, goed spelende en weergaloos klinkende elektrische gitaar, maar ook een stukje Fender geschiedenis in huis! De Dan Smith sunburst Strat is in zeer goede staat op wat kleine playwear en twee boorgaatjes in de body na.

Update: Deze toffe occasion heeft al weer een nieuwe eigenaar gevonden. Meld je aan op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates; nieuw en occasion. Bekijk hier de tweedehands muziekinstrumenten die nu beschikbaar zijn!

 

Zit jouw tweedehands muziekinstrument er niet bij? Neem dan eens een kijkje op de  tweedehands muziekinstrumenten-pagina of in de showroom van onze  muziekwinkel in Noordwijk, daar vind je nog veel meer tweedehands muziekinstrumenten en accessoires! 

 

Laat een reactie achter (alle velden verplicht)

Reacties worden handmatig goedgekeurd, voordat deze zichtbaar worden.

Zoeken

z