🎵Wij kopen jouw tweedehands instrument... Meer informatie

Bestel gemakkelijk de mooiste ukulele's

Shop voor de populairste western gitaren

Ga direct naar gitaarsnaren en bestel snel online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Nieuw: de Roland LX digitale piano's

Bezoek onze Piano & Vleugel showroom in Noordwijk

Bestel alle keyboards direct online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Kies uit verschillende handgemaakte violen

Hars voor strijkinstrumenten. Bestel eenvoudig online

Oefen in stilte. Bekijk elektrische strijkinstrumenten

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Wij kopen jouw gebruikte instrument

Bekijk alle tweedehands gitaren

Bekijk alle tweedehands instrumenten

De top 3 saxofoons voor beginners 2024

  • 3 min leestijd

Jij, of misschien wel jouw zoon of dochter, wilt graag saxofoon leren spelen. Nu ben je op zoek naar een geschikte saxofoon voor beginners, maar wat is nu het ideale instapmodel? En wat kost een goede beginnerssaxofoon eigenlijk? De meest ideale saxofoon om mee te starten is de altsaxofoon. Deze zijn kleiner en ook lichter dan tenorsaxen, hebben een toegankelijk bereik en zijn veelzijdig inzetbaar qua muziekstijlen.

Voor een goede altsaxofoon voor beginners ben je een bedrag tussen de vijfhonderd en duizend euro kwijt. Wij maken het kiezen makkelijker met een top drie van zeer geschikte altsaxofonen voor beginners.

 

1. Yamaha YAS280 Eb altsaxofoon

We beginnen met de duurste maar wat ons betreft ook de beste saxofoon voor beginners. De Yamaha YAS280 is een verbeterede versie van de populaire YAS275 en is een saxofoon die speciaal ontworpen is voor beginnende saxofonisten.

Yamaha YAS280 Eb altsaxofoon

Hij is zeer duurzaam, lichtgewicht, makkelijk aanspeelbaar en heeft en prachtig karakteristiek saxofoongeluid. En met de YAS280 kun je ook als gevorderde speler nog jaren vooruit.

Een soepel bespeelbare saxofoon

De toetsen van de Yamaha YAS280 saxofoon zijn ontworpen om soepel te spelen en hebben een gemakkelijke respons. Dit is erg prettig voor beginnende saxofonisten die hun techniek aan het ontwikkelen zijn.

Yamaha YAS280 Eb altsaxofoon

Het ergonomische ontwerp met verstelbare duimsteunen en duimhaak helpen je daarbij aan de juiste houding. Ook staat de YAS280 bekend om zijn goede intonatie die beginners helpen bij het trainen van hun oren en het blazen van de juiste toon.

 

Yamaha 4C mondstuk

De Yamaha YAS280 Eb altsaxofoon komt met het Yamaha 4C mondstuk. Dit mondstuk is uitstekend voor beginnende spelers en ook geschikt voor uiteenlopende muziekstijlen van klassiek tot pop tot jazz.

Klik op de link voor meer foto's en informatie over de Yamaha YAS280 Eb altsaxofoon.

2. Levante LV-AS4105 Altsaxofoon

De Levante LV-AS4105 altsaxofoon is een saxofoon van het merk Stagg dat bekend staat om zijn uitstekende beginnersmodellen. Zo is ook de LV-AS4105 een goede keuze voor de beginnende saxofonist.

Levante LV-AS4105 Altsaxofoon

Hij is zeer betaalbaar, heeft een verstelbare duimsteun, is voorzien van een hoge F# en heeft een professionele uitstraling. Ook wordt deze Levente saxofoon compleet geleverd met mondstuk, riet, draagband en softcase zodat je direct aan de slag kunt! 

Een altsax met een heldere klank

Het valt meteen op dat de Levante LV-AS4105 een bijzonder heldere en ronde klank heeft voor een saxofoon in zijn prijsklasse.

Levante LV-AS4105 Altsaxofoon

De mooie klank wordt vooral veroorzaakt door het materiaalgebruik. De altsax is vervaardigd uit yellow messing dat niet alleen een mooie toon geeft maar ook de saxofoon stevig en duurzaam maakt. 

Een handige draagtas

In de meegeleverde gigbag neem je je LV-AS4105 sax overal mee naartoe zonder dat deze beschadigd raakt. De tas beschermt je saxofoon tegen krassen en deuken zodat je hem mooi houdt en er jaren plezier van kunt hebben.

Klik op de link voor meer foto's en informatie over de Levante LV-AS4105 altsaxofoon.

 

3. John Packer JP041 Studentmodel Altsaxofoon

Ook de John Packer JP041 is een perfect instapmodel voor beginnende saxofonisten. Ook de JP041 is dan ook speciaal ontworpen voor beginners en heeft alles in huis om je te helpen het muziekinstrument onder de knie te krijgen. Zo heeft hij een verstelbare duimsteun en is volledig uitgerust met een hoge f# en front f-toetsen.

John Packer JP041 Studentmodel Altsaxofoon Eb

De JP041 is een zeer duurzame saxofoon

In deze prijsklasse zien we niet vaak saxofoons met zulke hoogwaardige componenten en goudlakafwerking. De volledig geribbelde constructie en dubbele rug op de B- en C-toetsen maken deze altsaxofoon ontzettend stevig en duurzaam. Het is daarmee een beginnerssaxofoon waar je jaren mee vooruit kunt.

Zuivere intonatie

Het is belangrijk voor beginnende saxofoonspelers dat de saxofoon een goede intonatie heeft. De John Packer JP041 heeft dat zeker en het helpt beginners dan ook bij het ontwikkelen van een zuiveren toon en het trainen van het gehoor. In combinatie met de soepele bespeelbaarheid een zeer geschikte keuze voor beginnende muzikanten.

Klik op de link voor meer foto's en informatie over de John Packer JP041altsaxofoon.

 

Tweedehands saxofoon

Als beginner kan een tweedehands saxofoon ook een uitstekende en duurzame keuze zijn! Music All In is een specialist in tweedehands muziekinstrumenten en heeft altijd een ruime voorraad tweedehands blaasinstrumenten in huis.

Onze tweedehands saxofoons zijn uiterste zorgvuldig schoongemaakt, afgesteld en waar nodig gerestaureerd. Uiteraard geven wij ook garantie op al onze tweedehands producten. Klik op de link voor de actuele voorraad tweedehands blaasinstrumenten

 

Laat een reactie achter (alle velden verplicht)

Reacties worden handmatig goedgekeurd, voordat deze zichtbaar worden.

Zoeken

z