🎵Wij kopen jouw tweedehands instrument... Meer informatie

Bestel gemakkelijk de mooiste ukulele's

Shop voor de populairste western gitaren

Ga direct naar gitaarsnaren en bestel snel online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Nieuw: de Roland LX digitale piano's

Bezoek onze Piano & Vleugel showroom in Noordwijk

Bestel alle keyboards direct online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Kies uit verschillende handgemaakte violen

Hars voor strijkinstrumenten. Bestel eenvoudig online

Oefen in stilte. Bekijk elektrische strijkinstrumenten

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Wij kopen jouw gebruikte instrument

Bekijk alle tweedehands gitaren

Bekijk alle tweedehands instrumenten

Kies voor een tweedehands muziekinstrument!

  • 4 min leestijd

De klank van de muziek die je maakt wordt voor een groot deel bepaald door het muziekinstrument waar je op speelt. Het is belangrijk dat het instrument qua klank en speelgevoel perfect bij je past. Veel mensen zullen in hun zoektocht naar het juiste muziekinstrument enkel nieuwe instrumenten proberen, terwijl tweedehands muziekinstrumenten vaak veel voordelen bieden.

Het karakter en charme van een gebruikt instrument is vaak niet in een nieuw instrument te vinden en je kunt vaak voor veel minder geld een muziekinstrument van zeer goede kwaliteit aanschaffen om maar eens wat te noemen... In de deze blog benoemen we alle voordelen van het kopen van een tweedehands muziekinstrument.

 

Een tweedehands muziekinstrument is financieel aantrekkelijk

Voor veel mensen zal de prijs van een tweedehands muziekinstrument een van de belangrijkste redenen zijn om voor tweedehands te kiezen. Goede muziekinstrumenten zijn vaak duur en als je beginner bent of een kleiner budget hebt kan het dus zeer aantrekkelijk zijn om voor een tweedehands muziekinstrument te kiezen. Zo kun je voor minder geld toch en kwalitatief goed muziekinstrument kopen.

Het mooie is dat de meeste kwaliteitsinstrumenten van befaamde instrumentbouwers en gerenommeerde merken ook gewoon hun waarde behouden. Waardoor je, als je uiteindelijk toch van je instrument af wilt, deze kan verkopen voor een vergelijkbare prijs.

 

 

Een tweedehands muziekinstrument heeft karakter

Een tweedehands muziekinstrument heeft vaak net als een oud huis of een oude auto meer karakter dan een nieuw exemplaar. Het draagt al een geschiedenis met zich mee en heeft zijn eigen verhaal. Veel materialen gaan met de jaren steeds mooier klinken waardoor bijvoorbeeld violen of gitaren alleen maar mooier gaan klinken naarmate ze ouder worden. Ze ontwikkelen een unieke klank en resonantie en eventuele krasjes of deukjes geven de het instrument een doorleefd karakter wat hier mooi bij aan sluit.

oude viool

Een muziekinstrument van ouderwetse degelijkheid

Tegenwoordig is er veel massaproductie terwijl oudere instrumenten vaak nog zijn gemaakt met ambachtelijke precisie en vakmanschap. Veel oudere instrumenten zijn nog helemaal met de hand vervaardigd en hebben alle aandacht van hun instrumentbouwer gehad. Ook zijn er meestal hoogwaardige materialen gebruikt, terwijl daar nu steeds meer op wordt bezuinigd. Dat muziekinstrumenten soms na tientallen jaren nog steeds intensief gebruikt en bespeeld worden, zegt veel over de kwaliteit en duurzaamheid van deze instrumenten.

 

Kiezen voor een tweedehands muziekinstrument is een milieubewuste keuze

Een tweedehands muziekinstrument kopen is een duurzame keuze en duurzame keuzes maken is iets wat vandaag de dag steeds belangrijker wordt. Steeds meer mensen zijn zich hier terdege van bewust en kiezen daardoor ook steeds meer voor tweedehands.

duurzame keuze

Door muziekinstrumenten opnieuw te gebruiken wordt de vraag naar nieuwe muziekinstrumenten kleiner. Zo worden er minder grondstoffen gebruikt en zal ook de productie van de, vaak minder duurzaam geproduceerde muziekinstrumenten afnemen. Sowieso verdienen muziekinstrumenten het natuurlijk om bespeeld te worden en wordt de kans dat instrumenten niks staan te doen of worden vernietigd kleiner.

 

Unieke en zeldzame vintage instrumenten

Veel muzikanten zijn opzoek naar unieke en zeldzame klanken. De tweedehandsmarkt biedt de mogelijkheid om zeldzame muziekinstrumenten te vinden die vaak niet meer in productie zijn. Veel vintage instrumenten zijn inmiddels herontdekt en daardoor enorm populair geworden. Helaas stijgt met deze populariteit ook de prijs.

oud effectpedaal gitaar

Maar er zijn ook nog genoeg oudere muziekinstrumenten die nog niet herontdekt zijn, maar wel een prachtige unieke sound geven. Goed zoeken op de tweedehands markt en vooral veel uitproberen geeft je dus de kans om jouw unieke stijl en sound te definiëren!

 

 

Waar op letten bij het kopen van een tweedehands muziekinstrument?

Als je een tweedehands muziekinstrument wilt kopen is het handig om te weten waar je op moet letten. Bedenk ten eerste goed wat je wilt om zo gerichter naar het juiste tweedehands instrument te kunnen zoeken. Verdiep je in de verschillende merken, modellen en/of instrumentbouwers zodat je weet wat er te koop is en wat de waarde van de verschillende muziekinstrumenten is.

Inspecteer het instrument wat je wilt kopen goed en probeer hem altijd uitgebreid uit! Probeer ook altijd de geschiedenis van het muziekinstrument na te gaan zodat je weet of er in het verleden eventueel reparaties hebben plaatsgevonden en je weet hoe er met het instrument is omgegaan.

 

Een tweedehands muziekinstrument via Marktplaats kopen

Natuurlijk kan je een muziekinstrument via een particulier aanschaffen maar een tweedehands instrument aanschaffen bij een erkende verkoper geeft je veel meer garanties. Je instrument is dan altijd helemaal nagelopen en perfect afgesteld zodat hij weer speelt als nieuw. Let er via tweedehands platforms als Marktplaats vooral altijd goed op als het gaat om bekende en populaire modellen.

Is de deal te mooi om waar te zijn? Dan is dit ook vaak het geval. Er zijn veel oplichters actief die namaak verkopen en je opzadelen met slechte kwaliteit imitatie. Door bij een erkende muziekinstrumentenwinkel te kopen weet je dat je altijd een echt instrument hebt van goede kwaliteit. Bovendien heb je garantie voor als er toch iet niet in orde blijkt te zijn.

 

Een speciaal model vinden via Reverb

Ben je op zoek naar een speciaal model vintage muziekinstrument? Als je echt een zeldzaam instrument zoekt kun je dit proberen via het platform Reverb. Hier worden unieke en zeldzame tweedehands muziekinstrumenten wereldwijd verhandelt. Bij Reverb is de controle op echtheid groter dan bij Marktplaats maar blijf toch altijd goed opletten! Ook hier geldt dat een te mooie deal om waar te zijn, ook vaak te mooi is om waar te zijn.  Maar als je net dat ene effectpedaal of die knetterzeldzame saxofoon zoekt is dit wel je platform!

 

Een tweedehands muziekinstrument kopen of verkopen bij Music All In

Bij Music All In zijn we een groot voorstander van het kopen van een tweedehands muziekinstrument i.p.v. een nieuw exemplaar. Voor zowel beginners die een betaalbaar kwaliteitsinstrument zoeken, als voor professionals die opzoek zijn naar een specifiek geluid; wij bieden een zeer ruim assortiment aan tweedehands muziekinstrumenten voor elk type speler.

tweedehands trompet

Al onze muziekinstrumenten verkeren in topconditie en je krijgt ook altijd minimaal drie maanden garantie op je tweedehands instrument. Wil je juist van je muziekinstrument af? Wij kopen ook gebruikte instrumenten in. Stuur gewoon een mail met foto’s van je instrument of kom langs in onze gezellige muziekwinkel in Noordwijk!

 

 

 

Laat een reactie achter (alle velden verplicht)

Reacties worden handmatig goedgekeurd, voordat deze zichtbaar worden.

Zoeken

z