🎵Wij kopen jouw tweedehands instrument... Meer informatie

Bestel gemakkelijk de mooiste ukulele's

Shop voor de populairste western gitaren

Ga direct naar gitaarsnaren en bestel snel online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Nieuw: de Roland LX digitale piano's

Bezoek onze Piano & Vleugel showroom in Noordwijk

Bestel alle keyboards direct online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Kies uit verschillende handgemaakte violen

Hars voor strijkinstrumenten. Bestel eenvoudig online

Oefen in stilte. Bekijk elektrische strijkinstrumenten

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Wij kopen jouw gebruikte instrument

Bekijk alle tweedehands gitaren

Bekijk alle tweedehands instrumenten

Koopgids Digitale Piano met handige top 5

Digitale piano kopen

Je hebt besloten dat je een digitale piano wilt aanschaffen! De afweging tussen een akoestische- en een digitale piano heb je dus waarschijnlijk al gemaakt, maar nu moet je nog kiezen welke digitale piano het wordt. Een lastige keuze want het is toch een serieuze aanschaf en er zijn zoveel modellen en merken verkrijgbaar. Maar…geen man overboord. Met deze blog helpen wij jou de juiste keuze te maken!

 

Wat is eigenlijk een digitale piano?

De term ‘digitale- of elektrische piano’ geeft nogal wat verwarring. Dit komt omdat in theorie ook keyboards en synthesizers hieronder zouden kunnen vallen. Dit is echter niet wat er bedoeld wordt als men spreekt over een digitale piano.

Met een digitale piano bedoelen we een elektrische variant van de piano die de akoestische piano zo natuurgetrouw mogelijk probeert te imiteren. Niet alleen qua sound maar ook qua speelbeleving.  

De toetsen van een digitale piano worden verzwaard zodat het lijkt alsof je op een elektrische piano speelt en het geluid is vaak zo goed dat het soms nog maar moeilijk is te onderscheiden van een akoestische piano.

En al zou de digitale piano misschien nooit 100 procent klinken als een akoestische, de elektrische variant heeft wel een paar grote voordelen. Zo hoef je de piano nooit te stemmen en kun je het volume regelen zodat je kan oefenen zonder de buren boos te maken. Je kan zelfs met een hoofdtelefoon oefenen zodat helemaal niemand er last van hoeft te hebben.  

Ook is de piano makkelijker te vervoeren, zitten er vaak meerdere geluiden in en kun je ze vaak aansluiten op je computer om op te nemen. Ook niet onbelangrijk is dat ze in aanschaf vaak een stuk goedkoper zijn.

 

Thuis of voor live-optredens

Stage Piano vs. Digitale Piano

Het is belangrijk om te bedenken of je de digitale piano alleen thuis wilt gebruiken of voornamelijk voor optredens. In het laatste geval is het namelijk beter om voor een stage piano  te gaan. Een stage piano is ook een digitale piano maar dan zo compact mogelijk gemaakt zodat je hem makkelijk kunt vervoeren en hij weinig plek inneemt in de auto.

Stage piano’s bevatten verder meestal geen speakers of alleen speakers waarvan de kwaliteit niet zo goed is. Dit komt omdat de piano echt bedoeld is om aan te sluiten op externe speakers. Meestal op een PA-set bij live optredens. Grote speakers zijn dus helemaal niet nodig en zijn alleen maar onnodig zwaar wat weer ten kosten gaat van het gemak bij het vervoeren.  

De beste modellen stagepiano’s worden eigenlijk allemaal gemaakt door het merk Nord en je komt in het professionele circuit ook maar weinig andere merken tegen. Toch zijn er ook zeker goede en goedkopere alternatieven van andere merken op de markt.

Als je de digitale piano vooral thuis wilt gebruiken is het wel zo makkelijk om voor een ‘gewone’ digitale piano te gaan. Deze hebben een mooiere behuizing en zelf goede speakers aan boord. Voor wie de ruimte heeft zijn er ook digitale vleugels verkrijgbaar!

 

Het aantal toetsen van de digitale piano

Er zijn verschillende digitale piano’s met een verschillend aantal toetsen verkrijgbaar. Een akoestische piano heeft 88 toetsen en het beste is dus ook om voor een digitale piano met 88 toetsen te gaan. Het is dan makkelijker omschakelen van akoestisch naar elektrisch en je kunt ook alle octaven spelen. Eigenlijk ga je dus alleen maar voor minder toeten als je geen ruimte hebt voor een piano met 88 toetsen.

 

Aanslaggevoeligheid

Weighted Hammer Action

De meeste digitale piano’s hebben aanslag-gevoelige toetsen. Het is ook te allen tijde aan te raden om daarvoor te kiezen. Alleen dan reageren de toetsen namelijk op de intentie waarmee ze worden ingedrukt. Je kan zo dus noten hard en zacht spelen, net zoals op een akoestische piano. Het werkt met een ingebouwd systeem die meet hoe hard of zacht je de toets indrukt en daar dan de juiste geluidssample aan verbindt. Hoe hoger de kwaliteit van de piano, hoe beter en uitgebreider dit systeem is.

Het materiaal van de toetsen zelf hebben ook invloed op de speelervaring. Bij de goedkopere modellen zijn ze meestal van kunststof en worden ze ergens mee verzwaard. Bij de duurdere modellen wordt vaak een combinatie van hout en kunstivoor gebruikt zoals bij akoestische piano’s.

  

Waar let je nog meer op bij het kopen van een digitale piano?

Verder is er nog een aantal dingen waarop je kunt letten bij de aanschaf. Hierbij gaat het vooral om de functies die een digitale piano kan hebben en waarbij je zelf moet afwegen of je die nodig hebt.

  • MIDI-out:met deze functie kun je de piano gebruiken als MIDI-keyboard en zo gebruiken voor je DAW. (digital audio workstation).
  • Geluiden:je hebt digitale piano’s met veel of weinig verschillende sounds. Sommige hebben alleen verschillende piano- of vleugelgeluiden terwijl anderen ook geluiden van andere instrumenten aan boord hebben. Vaak is bij een digitale piano met minder geluiden de kwaliteit van die geluiden wel beter.
  • Opnamefunctie: sommige digitale piano’s hebben een opnamefunctie zodat je jezelf kan opnemen. Dit kan heel handig zijn bij het oefenen.
  • Lesfunctie: er zijn digitale piano’s die ingebouwde lesmethodes hebben. Doormiddel van een ingebouwd lcd-scherm of lampjes wordt er aangegeven wat je moet spelen.
  • Begeleidingsfuncties: de piano heeft voorgeprogrammeerde functies met ritmes of arrangementen die kunnen reageren op wat jij speelt. Ook dit is handig als je aan het oefenen bent.
  • Externe audio aansluiten: bij sommige digitale piano’s kun je makkelijk een extern audioapparaat zoals je telefoon aansluiten zodat je muziek kunt afdraaien om mee te spelen.

 

Welk merk digitale piano moet ik kiezen?

Het moeilijkste is misschien nog wel het kiezen tussen de merken. Bij het kiezen tussen de merken is het goed om te weten wat de beste merken zijn, maar uiteindelijk komt het toch neer op smaak. Je zal zelf moeten ervaren welke piano het fijnste speelt en/of het mooiste klinkt. De twee grootste merken die de beste digitale piano’s maken zijn Roland en Yamaha. Iets kleinere spelers die ook goede digitale piano’s maken zijn Casio en Korg

 

Digitale Piano Speakers

Speakers

Zolang je de piano niet gaat aansluiten op externe speakers is de kwaliteit van de ingebouwde speakers van groot belang. Er zijn redelijk goede goedkopere digitale piano’s die best fijn spelen maar waarbij de kwaliteit van de speakers het echt laat afweten en dat is erg zonde. De uiteindelijke klank van de piano is dan niet best en dat is toch eigenlijk wel zo’n beetje het belangrijkste van het instrument. De digitale piano’s van Roland en Yamaha staan er om bekend dat ze erg goede speakers hebben en klinken daarom meestal ook fantastisch.

 

Top vijf digitale piano's

1. Yamaha YDP-165B Digitale Piano

De Yamaha YDP-165B digitale piano is één van de bestverkochte modellen en dat is natuurlijk niet voor niks. De prijs-kwaliteit verhouding van de YDP-165B is erg goed en het is een aanwinst voor elke woon- of slaapkamer. Het pianogeluid klinkt heel erg authentiek en is dan ook gesampeld van een CFX-concertvleugel.

Yamaha YDP-165B Digitale Piano Zwart

Naast het geweldige geluid heef het 88 toetsen tellende klavier ook een zeer realistisch aanvoelend pianomechaniek dat net als bij een akoestische piano een zwaardere aanslag aan de lage kant heeft dan bij de hoge tonen. Ook de halfdemperfunctie werkt op authentieke wijze waardoor de piano perfect is om alle technieken als bij een akoestische piano te oefenen.

Naast het schitterende pianogeluid biedt de Yamaha YDP-165 uiteraard nog meer. Ook de elektrische piano-, orgel-, vibrafoon- en strijkergeluiden zijn van uitmuntende kwaliteit en klinken levensecht. Met 50 ingebouwde klassieke songs en 303 uitgebreide lesoefeningen is de YDP-165 ook erg geschikt voor beginners.

Klik op de link voor meer informatie en foto's van de Yamaha YDP-165B digitale piano. 

 

2. Roland F701-CB digitale piano

Ben je opzoek naar een compacte digitale piano voor kleinere ruimtes dan is de Roland F701-CB een uitstekende keuze. De F701-CB is speciaal ontworpen om in een zo klein mogelijke behuizing toch de volledige akoestische pianobeleving te geven. De keurig gearrangeerde rear-aansluiting aan de achterzijde zorgt ervoor dat deze Roland piano er vanaf elke zijde netjes uitziet zonder lelijke kabels.

https://musicallin.nl/collections/digitale-piano/products/roland-f701-cb-digitale-piano-contemporary-black

De Roland F701-CB is een moderne digitale piano met geïntegreerde Bluetooth-audio, Midi, 300 ingebouwde songs om mee te spelen en een handige opnamefunctie. Dit maakt het ook een ideale oefenpiano voor zowel beginners als gevorderde pianisten.

De veelgeprezen SuperNatural sound enginge zorgt o.a. voor authentieke akoestische pianoklanken en het aanslaggevoelige PHA-4 Standard klavier met hamerwerking zorgt ervoor dat het speelgevoel niet van een akoestische piano te onderscheiden is. Het reageert op de kleinste aanraking wat zorgt voor zeer dynamische speelmogelijkheden.

Klik op de link voor meer informatie en foto's van de Roland F701-CB digitale piano. 

 

3. Yamaha YDP-145B Digitale Piano

De Yamaha YDP-145 is een geavanceerde digitale piano voor een aantrekkelijke prijs. Ook deze Yamaha geeft een zeer realistisch speelgevoel door de uiterst zorgvuldig gewogen toetsen en de Virtual Resonance Modeling Lite (VRM Lite) technologie laat je beschikken over over een rijke resonantie. Het simuleert de complexe tonen die ontstaan uit de zangbodem van een akoestische piano en houdt daarbij rekening met de timing en intensiteit van je spel.

Yamaha YDP-145B Digitale Piano Zwart

Het zou zonde van deze mooie technologie zijn als er geen goede speakers waren gebruikt Daarom wordt gebruik gemaakt van het speakersysteem van de Yamaha ARIUS standaard serie. Er is een nieuwe klankgatenconstructie ontwikkeld die aan de achterkant van de kast zitten voor een zeer realistische geluiduitstraling zodat de klanken nog natuurgetrouwer klinken.

Klik op de link voor meer informatie en foto's van de Yamaha YDP-145B digitale piano. 

 

4. Roland HP702-CH Digitale Piano Charcoal 

De HP702-CH van Roland is een zeer krachtige premium digitale piano met hoogwaardige functies en speeleigenschappen. Met een moderne en elegante behuizing is het een verrijking voor elke huiskamer en dit allemaal ook nog in een betaalbare prijsklasse.

Roland HP702-CH Digitale Piano Charcoal Black

Het PHA-4 klavier van de HP702-CH, dat door Roland zelf ontwikkeld is, benadert het akoestische speelgevoel compleet en zorgt voor een heerlijke speelervaring. Het zorgt voor een goede ontwikkeling van je expressiviteit en techniek bij zowel beginnende als gevorderde spelers.

Hoewel de compactheid van de Roland HP702 anders doet vermoeden, het is een digitale piano met de modernste technieken en zit bomvol nieuwe technologie.  Ook de ingebouwde speakers zijn van zeer goede kwaliteit en klinken diep en warm zodat de SuperNatural Modeling-technologie volledig tot zijn recht komt.

Klik op de link voor meer informatie en foto's van de Roland HP702-CH digitale piano. 

 

5. Roland HP-704 PE Polished Ebony

Zelfs als je geen piano speelt kunnen we ons voorstellen dat je in de verleiding komt om de chique Roland HP-704 PE aan te schaffen voor een prominente plek in je woonkamer.

Roland HP-704 PE Polished Ebony

Deze digitale piano ziet er niet alleen prachtig uit, ook onder de motorkap vinden we een zeer professionele digitale piano met de modernste technologieën die door Roland zelf zijn ontwikkeld en natuurlijk handige functies als Bluetooth om makkelijk mee te kunnen spelen met je favoriete muziek.

Je pianotechniek komt volledig tot zijn recht en verbeterd door de akoestische benadering van het PHA-50 klavier. Het klavier reageert op elke aanraking wat zorgt voor een dynamisch spel en een fantastische speelervaring.

Het geluid van de HP-704 is schitterend en natuurgetrouw. De SuperNatural technologie in combinatie met vier hoogwaardig per paar geconfigureerde speakers geeft sprankelende hoge tonen en warme bassen die door het akoestisch projectiesysteem tot leven komen.

Klik op de link voor meer informatie en foto's van de  Roland HP704-PE digitale piano. 

 

Een digitale piano uitproberen

Waar je uiteindelijk voor kiest is natuurlijk toch een kwestie van smaak en uiteraard wat je budget is. Maak voor jezelf een lijstje met wat je belangrijke functies vindt en kijk wat je dan kan aanschaffen in de prijsklasse die in je budget past.

Zodra je een digitale piano op het oog hebt, kan je het beste even naar onze winkel in Noordwijk komen. Dan mag je hem een keer uitproberen. Ervaar het geluid en merk hoe gebruikersvriendelijk (of niet) de functies zijn. Pas daarna kan je echt zeker weten dat je de perfecte digitale piano gevonden hebt. Zo niet, dan helpen we je graag verder bij je zoektocht naar het lekkerst spelende en/of allermooiste klinkende instrument. 

 

Tweedehands digitale piano's

Bij Music All In ben je ook bij het juiste adres voor een tweedehands digitale piano. Wij hebben altijd een grote voorraad tweedehands muziekinstrumenten die stuk voor stuk door onze professionele medewerkers weer in uitstekende conditie zijn gebracht. Neem eens een kijkje op onze tweedehands muziekinstrumenten-pagina of kom gezellig langs in onze muziekwinkel in Noordwijk. 

Laat een reactie achter (alle velden verplicht)

Reacties worden handmatig goedgekeurd, voordat deze zichtbaar worden.

Zoeken

z