Inruilweken🎺 Geef je vakantiegeld de beste bestemming! Meer informatie

Bestel gemakkelijk de mooiste ukulele's

Shop voor de populairste western gitaren

Ga direct naar gitaarsnaren en bestel snel online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Nieuw: de Roland LX digitale piano's

Bezoek onze Piano & Vleugel showroom in Noordwijk

Bestel alle keyboards direct online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Kies uit verschillende handgemaakte violen

Hars voor strijkinstrumenten. Bestel eenvoudig online

Oefen in stilte. Bekijk elektrische strijkinstrumenten

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Wij kopen jouw gebruikte instrument

Bekijk alle tweedehands gitaren

Bekijk alle tweedehands instrumenten

Top 5 betaalbare beginnerstrompetten 2024

  • 4 min leestijd

Wil je graag trompet leren spelen maar heb je geen zin om meteen een vermogen uit te geven aan een trompet? Wij maakten een lijst met de vijf best betaalbare trompetten die allemaal zeer geschikt zijn voor starters! Laat het financiële plaatje dus niet langer een excuus zijn om niet te beginnen en lees snel verder welke trompetten er in de lijst staan. Uiteraard kun je ook altijd even bij de tweedehands blaasinstrumenten kijken om eveneens een goede trompet te scoren voor een beperkt budget.

 

Nummer 1: pTrumpet Plastic Trompet

Okay, op het eerste gezicht lijkt dit wel een speelgoedtrompet maar niks is minder waar! De pTrumopet is de eerste echte trompet ter wereld die volledig uit kunststof bestaat. Het is een ideale Bb studietrompet en is ontworpen door muzikanten voor muzikanten. Hij wordt dan ook niet alleen maar door beginners, maar zelfs door professionele muzikanten gebruikt om te oefenen. Zo is het ook de perfecte reservetrompet die je meeneemt naar plekken waar je je ‘gewone’ trompet liever niet mee naartoe neemt.

pTrumpet

 

De pTrumpet is superlicht

Het grote voordeel van deze trompet is dat hij superlicht is, ja en supergoedkoop natuurlijk! Maar zeker voor beginners is zo’n lichte trompet handig qua balans ten opzcihte van zo’n zware koperen trompet. De sound van deze trompet moet je ook echt eens horen, je gelooft bijna niet dat er zo’n mooi geluid kan komen uit een trompet van plastic.  

Uniek plastic ventielsysteem

Het ventielsysteem is ontworpen en ontwikkeld om een ongelofelijk lichtheid, duurzaamheid en soundkwaliteit te krijgen. De leadpipe technologie van de trompet zorgt voor een erg levendig en gefocuste sound. pTrumpet heeft patent op deze leadpipe. Dankzij het precisie plastic techniek kan deze trompet ook tegen een stootje.

Kortom: de pTrumpet is de allergoedkoopste, lichtste en meest unieke trompet die je kunt vinden. Verkrijgbaar in meerdere fancy kleuren!

Vind hier meer informatie en foto's van de pTrumpet plastic trompet.

Nummer 2: MAIN V2M Trompet Student Gelakt

Op de tweede plek vinden we de MAIN V2M trompet. De goedkoopste koperen trompet van deze lijst is ook een zeer geschikte keuze voor starters. De V2M Student speelt heerlijk licht en heeft een verstelbare pinkhaak zodat ook jonge talenten met kleine handen er gemakkelijk bij kunnen. Ook wordt de trompet geleverd inclusief mondstuk en schoudertas zodat je als starter meteen compleet bent.

Main trompet MAIN V2M Trompet Student Gelakt

 

De MAIN V2M heeft een warme trompetsound

De gelakte buitenkant en de medium/large boring van de koperen leadpipe zorgen voor een donkere en rijke klank bij deze MAIN trompet. Deze kleurencombinatie geeft de trompet ook nog eens een zeer luxe uitstraling. Wil je hem een keer in het echt zien? Kom dan naar onze muziekwinkel in Noordwijk waar je hem ook meteen kunt uitproberen!

Vind hier meer informatie en foto's van de MAIN V2M.

Nummer 3: John Packer JP051S Student Trompet Verzilverd

Voor nog net geen 200 euro vinden we de John Packer JP051S Student trompet op de derde plek van deze top 5. Deze prachtige verzilverde beginnerstrompet (die trouwens ook in een gelakte messing afwerking verkrijgbaar is) is uniek in zijn klasse door zijn duurzaamheid. Hij is bijzonder stevig gebouwd wat hem ook zeer populair maakt op muziekscholen, waar je hem dan ook dikwijls tegenkomt.

John Packer JP051S Student Trompet Verzilverd

Met verstelbare vingerring

Uiteraard heb je niks aan een stevige trompet als hij niet mooi klinkt maar ook daar doet de John Packer JP051S het erg goed vergeleken met andere trompetten in deze prijsklasse. Handig is dat de derde klep vingerring verstelt kan worden om zo het comfort te vergroten en de trompet aan te passen aan je handenmaat.De watersleutels op de 3e klepschuif en hoofdstemschuif helpen het instrument makkelijk te onderhouden en watervrij te houden.

Vind hier meer informatie en foto's van de John Packer JP051S.

Nummer 4: Stagg WS-TR215S Trompet Bb Gelakt

Voor net een paar tientjes meer kun je ook gaan voor de Stagg WS-TR215S. Deze Bb trompet is ook een heel goede keuze voor de startende gitarist. De Stagg trompet is erg mooi afgewerkt en heeft een hele mooie toon en snelle respons. Ook deze WS-TR215S heeft een verstelbare ring aan de derde ventielschuif zodat je hem goed kunt afstellen op het formaat van jouw handen.

Stagg WS-TR215S Trompet Bb Gelakt

Een zeer complete trompet

Hoewel de Stagg WS-TR215S een perfecte trompet is voor beginners, heeft de trompet wel alle features die je ook bij trompetten uit een hogere prijsklasse vindt. De verstelbare vingerring op het derde ventiel, de duimhaak op het eerste ventiel en twee waterkleppen met kurk.

De WS-TR215S heeft een kleine boring

De beker heeft een diameter van 125 mm en de kleine boring van 11.66 mm maakt de trompet ook zeer geschikt voor starters omdat het met een kleine boring eenvoudiger is om een goede toon te maken. Als gevorderde trompettist kun je eventueel overstappen op een trompet met een grotere boring maar de eerste jaren heb je hier een perfecte studietrompet aan!

De Stagg WS-TR215S trompet Bb gelakt komt met mondstuk en een koffer met draagbanden.

Vind hier meer informatie en foto's van de Stagg WS-TR215S trompet.

Nummer 5: Levante LV-TR5205 Trompet Bb Goldbrass

De Levante LV-TR5205 trompet Bb goldbrass is ook een hele goede beginnerstrompet en ook wel de mooist klinkende van onze lijst. De toon en afwerking zijn geweldig bij deze trompet. Het is alleen jammer dat de vingerring op het derde ventiel bij deze trompet niet verschuifbaar is en dat kan een nadeel zijn voor jonge spelers. De kwaliteit van deze Levante LV-TR5205 is wel uitzonderlijk goed voor deze prijsklasse!

Levante LV-TR5205 Trompet Bb Goldbrass

Vind hier meer informatie en foto's van de Levante LV-TR5205 trompet.

Zit jouw favoriete trompet erbij? Of wil je nog even verder zoeken? Kom dan eens langs in onze muziekwinkel in Noordwijk of kijk naar alle trompetten in onze webshop! 

 

Laat een reactie achter (alle velden verplicht)

Reacties worden handmatig goedgekeurd, voordat deze zichtbaar worden.

Zoeken

z