🎸 Dit zijn de mooistetweedehands muziekinstrumenten van deze maand

Bestel gemakkelijk de mooiste ukulele's

Shop voor de populairste western gitaren

Ga direct naar gitaarsnaren en bestel snel online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Nieuw: de Roland LX digitale piano's

Bezoek onze Piano & Vleugel showroom in Noordwijk

Bestel alle keyboards direct online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Kies uit verschillende handgemaakte violen

Hars voor strijkinstrumenten. Bestel eenvoudig online

Oefen in stilte. Bekijk elektrische strijkinstrumenten

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Wij kopen jouw gebruikte instrument

Bekijk alle tweedehands gitaren

Bekijk alle tweedehands instrumenten

Vliegen met je muziekinstrument: zes handige tips

  • 3 min leestijd

 

Als je een optreden In het buitenland hebt zul je soms je muziekinstrumenten met het vliegtuig mee moeten nemen. Dit betekent vaak ook dat je bent overgeleverd aan de werknemers bij de luchthavens die misschien niet altijd even rustig met jouw muziekinstrument(en) zullen omgaan. Wij geven je zes handige tips die van pas zullen komen als jij met je muziekinstrument gaat vliegen.

 

Tip 1: Check eerst welke muziekinstrumenten er echt mee moeten

Het is altijd een goed idee om eerst uit te zoeken welke muziekinstrumenten er daadwerkelijk mee moeten. In veel gevallen kan een organisatie van een festival OF concertzaal instrumenten ter plekke regelen. Een backline is vaak al aanwezig en zodoende hoef je bijvoorbeeld ook geen zware gitaarversterkers mee te nemen. Als je veel zware spullen meenmeent wordt het vliegen vaak ook veel te duur zodat je niks meer van je gage overhoudt. Uiteraard zijn veel muziekinstrumenten niet vervangbaar, maar neem alleen het noodzakelijke mee!

 

Tip 2: Check welke instrumenten je mee mag nemen als handbagage

Welke muziekinstrumenten je als handbagage mee mag of kunt nemen is per vliegtuigmaatschappij verschillend. Om er duidelijkheid over te krijgen kun je op de website van de desbetreffende maatschappij kijken, maar bel liever even op. Je kunt dan heel precies horen wat de mogelijkheden zijn en soms is er ook meer mogelijk omdat de werknemers met je meedenken.

man met gitaar op luchthaven

Als je je muziekinstrument als handbagage mee mag en kan nemen dan is dat altijd aan te raden. Wat er met je instrument gebeurt als deze in het ruim ligt of wat er mee gebeurt wanneer deze door het personeel wordt in- of uitgeladen heb je immers zelf nooit in de hand! Veelal wordt er erg ruw omgegaan me alle bagage, ook als er stickers op zitten die aangeven dat het om een breekbare inhoud gaat.

 

Tip 3: Pak je muziekinstrument stevig in!

Als je muziekinstrument toch in het bagageruim wordt vervoerd, zorg er dan voor dat je je instrument stevig inpakt! Zorg in ieder geval voor een stevige hard- of flightcase. Zorg er daarnaast ook voor dat je instrument stevig in deze case zit en niet kan verschuiven. Vul de open ruimtes bijvoorbeeld op met krantenpapier zodat je instrument geen kant meer op kan. Ook is het belangrijk om je koffer goed af te sluiten. Doe je instrumentenkoffer bij voorkeur op slot als het kan, maar doe er ook nog een extra stevige band omheen of gebruik stagetape. Vergeet ook niet om je koffer te voorzien van duidelijke labels met adresgegevens voor het geval dat je muziekinstrument zoekraakt.

 

Tip 4: Pas op met je accessoires

Vooral als je je instrument meeneemt als handbagage is het verstandig om even te checken welke accessoires er nog in je instrumententas of -koffer zitten. Zo kan het natuurlijk zijn dat je bijvoorbeeld altijd olie om ventielen te smeren, of een speciaal schoonmaakmiddel bij je muziekinstrument in de buurt houdt.

tang

Deze mogen alleen maar in kleine hoeveelheden mee in een afgesloten plastic zakje. Vergeet dit niet want als ze het vinden wordt het resoluut weggegooid. Kijk ook uit met bijvoorbeeld tangetjes en schaartjes voor het doorknippen van snaren van je gitaar, daar wordt het personeel op de meeste luchthavens ook niet blij van!

 

Tip 5: Heb je reisverzekering voor muziekinstrumenten op orde 

Heb je een doorlopende reisverzekering? Check dan goed of deze ook schade of verlies van je muziekinstrument dekt. Zorg anders voor een goede tijdelijke reisverzekering voor de desbetreffende periode. Het is een goed idee om foto’s van je muziekinstrument(en) aan jezelf te mailen waarbij je ook duidelijk het serienummer in beeld brengt. Als je de aankoop-bon nog hebt neem je die (of een kopie) ook voor de zekerheid mee. De douane kan dan nooit twijfelen of je de eigenaar van het instrument bent en je niet onverwachts met invoerrechten opzadelen.

 

Tip 6: Ga op tijd naar de luchthaven

Omdat vliegtuigen vaak overboekt zijn, en de bagagerekken tegenwoordig overvol raken vanwege de grote hoeveelheden handbagage, is het verstandig om als een van de eerste in te checken. Als het vliegtuig nog leeg is zullen ze ook minder moeilijk doen over bijvoorbeeld een grote gitaartas.

inchecken luchthaven

Als je vriendelijk aan het personeel vraagt of ze nog een betere mogelijkheid hebben voor jouw instrument, heb je best kans dat deze in opslag van het vliegpersoneel mag staan en je jouw muziekinstrument niet in een bagagerek hoeft te proppen.

Hopelijk kom je na het lezen van deze blog beslagen ten ijs als je met je instrument gaat vliegen. Uiteraard hebben wij in onze muziekwinkel in Noordwijk een ruim assortiment aan stevige hoezen en koffers voor alle soorten muziekinstrumenten mocht je die nog niet hebben! Uiteraard ook makkelijk via de webshop te bestellen. 

 

 

 

Laat een reactie achter (alle velden verplicht)

Reacties worden handmatig goedgekeurd, voordat deze zichtbaar worden.

Zoeken

z