Inruilweken🎺 Geef je vakantiegeld de beste bestemming! Meer informatie

Bestel gemakkelijk de mooiste ukulele's

Shop voor de populairste western gitaren

Ga direct naar gitaarsnaren en bestel snel online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Nieuw: de Roland LX digitale piano's

Bezoek onze Piano & Vleugel showroom in Noordwijk

Bestel alle keyboards direct online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Kies uit verschillende handgemaakte violen

Hars voor strijkinstrumenten. Bestel eenvoudig online

Oefen in stilte. Bekijk elektrische strijkinstrumenten

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Wij kopen jouw gebruikte instrument

Bekijk alle tweedehands gitaren

Bekijk alle tweedehands instrumenten

Voor- en nadelen van bladmuziek apps


Als je als enthousiasteling met muziek begint is een van de eerste stappen het leren van notenbalken. Hiervoor bestaan er een hoop boekjes met bladmuziek, van klassiek tot pop en rock. Vroeger moest je daarvoor altijd een boekje aanschaffen, maar in deze moderne tijd kan het ook via apps via de laptop of iPad. Wat zijn precies de voor- en nadelen en welke apps bestaan er? We leggen het je graag uit in dit blog.

 

sheetmusic

Bladmuziek op schrift of via pixels?

Uiteindelijk is het een persoonlijke keuze of je graag via een papieren schrift of op jouw iPad bladmuziek leest, maar we kunnen wel een objectieve vergelijking maken die jou misschien bij je keuze kan helpen.

 

 

Voordelen van bladmuziek via een app

✔️ Alle partituren op één plek

Misschien wel het grootste voordeel! Je hoeft nooit meer verschillende boekjes mee te zeulen, want het staat allemaal digitaal in een app op je tablet.


✔️ Jouw bladmuziek waait niet meer weg

Je kent het wel: als je een optreden hebt in de buitenlucht en er staat een behoorlijk windje, dan kan de wind met jouw bladmuziek aan de haal gaan. Dat zal je met een tablet niet zo snel gebeuren.


✔️ Zoeken is bijzonder eenvoudig

Je hoeft niet meer al bladerend door een boekje te zoeken waar de partituur van je volgende nummer staat. Via een bladmuziek app kun je al met het intikken van een paar steekwoorden snel het nummer vinden.

 

Nadelen van bladmuziek via een app


❌ Kosten van een tablet

Je wilt het natuurlijk wel fatsoenlijk kunnen lezen dus het scherm van jouw tablet moet in de buurt komen van A4-formaat en dat loopt minimaal in de honderden euro’s.

❌ Geen batterij? Geen bladmuziek!

Je zal het maar hebben: vlak voor een optreden is de batterij van je tablet leeg! Dan heb je helemaal geen bladmuziek. Een externe oplader meenemen is dus een must.

 

Bladmuziek apps

Bij apps maken we onderscheid tussen apps op Apple-producten (het iOS-besturingssysteem) en overige tablets (Android).

Een aan te raden bladmuziek app voor op de iPad isForScore. Dit is momenteel met recht de meest populaire digitale bladmuziek app in de App Store. ForScore is namelijk zeer gebruiksvriendelijk en je kunt er bladmuziek op importeren via veel methodes zoals Google Drive of Dropbox. Het is zelfs mogelijk om een foto te maken van een partituur met je mobiel (iPhone) en die te importeren. 

Voor Android en Windows-apparaten isMobileSheets (Pro) een goede optie. Net als bij ForScore kun je daarbij zeer eenvoudig jouw partituren importeren. Een klein nadeel is dat de filter- en zoekopties van MobileSheets niet zo uitgebreid zijn. Wel ideaal: er is eengratis versie van deze app, dus probeer die eerst helemaal uit voordat je de betaalde pro-versie aanschaft. 

Is MobileSheets toch niet helemaal wat je zoekt? Probeer danOrpheus Sheet Music (Pro)[Android]. Dit is een budgetvriendelijke app waarin je makkelijk annotaties en notities maakt.

 

 Even tussendoor: De top of the range Yamaha Genos is vernieuwd! Zojuist is de Yamaha Genos 2 beschikbaar gekomen. Zo veel voices, stylen, rithmes. Die moet je gezien hebben. Kom 'm bekijken in onze piano showroom!

 

 

bladmuziekafdeling mai

Bladmuziek bij Music All In

In onze muziekwinkel in Noordwijk hebben we een van de grootste collectie bladmuziek van de Benelux. Voor alle instrumenten hebben we lesboeken, songboeken en liedbundels. Op allerlei verschillende niveaus. Ben je benieuwd naar onze bladmuziek afdeling ? Kom langs in onze muziekwinkel en onze specialisten helpen je graag verder.

 

Laat een reactie achter (alle velden verplicht)

Reacties worden handmatig goedgekeurd, voordat deze zichtbaar worden.

Zoeken

z