z

Onze muziekwinkel is open. Iedereen mag de winkel bezoeken zonder afspraak. Meer informatie...

Bestel gemakkelijk de mooiste ukulele's

Shop voor de populairste western gitaren

Ga direct naar gitaarsnaren en bestel snel online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Bestel alle keyboards direct online

NORD: de populairste piano on stage

Prachtige collectie van meer dan 60 piano's en 25 vleugels

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Kies uit verschillende handgemaakte violen

Hars voor strijkinstrumenten. Bestel eenvoudig online

Oefen in stilte. Bekijk elektrische strijkinstrumenten

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Wat is een makkelijk instrument om te leren spelen?

  • 3 min leestijd

 

Je zou graag een instrument leren spelen, maar het kost zo veel tijd en moeite voordat je er echt wat mee kan. Heel het internet staat vol met mensen die bijvoorbeeld de sterren van de hemel spelen op een gitaar, maar als je bedenkt hoe lang en hard je hiervoor moet oefenen zakt de moed je vaak al in de schoenen…

Zijn er dan geen instrumenten die wat makkelijker zijn om te leren spelen? Zeker wel! Er zijn heel wat instrumenten waarop je in relatief korte tijd al hele leuke songs kan spelen! Uiteraard zal het voor de één wat makkelijker zijn dan voor de ander maar met de juiste keuze van instrument en met onze tips kun jij binnenkort al je eerste optreden geven voor je vrienden!

 

Ukelele

De Ukelele is mateloos populair en dat is niet voor niks! Hij is makkelijk mee te nemen, heeft een heerlijke vrolijke sound en is ook nog eens makkelijk om te leren spelen!

De ukelele heeft ten eerste maar vier snaren i.p.v. van de zes snaren die zijn grotere broer de gitaar heeft dus dat scheelt weer! Akkoorden (grepen) op de ukelele zijn dus vrij makkelijk te pakken en het kost ook veel minder kracht om de snaren in te drukken.

Bovendien bestaan de beste popliedjes meestal maar uit drie of vier akkoorden dus als je er een paar kent speel je zo de hele top 40 mee!

Met de onderstaande video laten wij zien hoe je met één les al een liedje kunt spelen!

 

Mondharmonica

De mondharmonica is nog zo’n lekker handzaam instrument dat je makkelijk overal mee naartoe kan nemen. Deze past zelfs zo in je broekzak! Maar is hij ook makkelijk te bespelen? Ja, eigenlijk wel.

Een mondharmonica bevat meestal alleen maar noten uit een bepaalde toonsoort waardoor je niet snel een valse noot zult blazen (of zuigen). Pak de juiste toonsoort bij het juiste nummer en je soleert er zo op los! Op het internet zijn de toonsoorten van populaire songs zo gevonden. Heeft de mondharmonica ook een nadeel? Nou..erbij zingen is helaas geen optie…;)

 

Piano

De piano een makkelijk instrument?? Het ligt er een beetje aan hoe je het bekijkt. Natuurlijk zul je niet met een weekje oefenen de nieuwe Ludwig van Beethoven zijn, maar zoals al eerder gezegd bestaan de meeste populaire nummers uit maar drie of vier akkoorden en hebben goede popnummers ook een makkelijke melodie zodat deze makkelijk meezingbaar is….Ook vrij makkelijk te spelen dus. 

En waar het bijvoorbeeld bij gitaar veel oefening vergt om je hand in de juiste positie te krijgen en dan ook nog eens de juiste vakjes hard genoeg in te drukken zonder dan weer andere snaren af te dempen, is het bij piano toch eigenlijk maar een kwestie van één of meerdere toetsen in te drukken en voilà, een loepzuiver geluid. De piano is minder makkelijk mee te nemen maar je kunt er wel weer bij zingen.

 

Cajón

Een ritme-instrument is kan ook erg leuk zijn om te leren spelen! Een heel drumstel is natuurlijk een grote aanschaf en iets wat de meeste mensen ook niet thuis kwijt kunnen, maar een cajón is een mooi handzaam instrument waar je ook verschrikkelijk veel mee kan. In principe kan je er in een kleine setting zelfs en heel drumstel mee vervangen! Bijkomend voordeel is dat cajóns heel betaalbaar zijn.In onze blog over cajón leren spelen helpen we je op weg en binnen de kortste keren swing je de pan uit! 

 

Muziekles

Tegenwoordig staat het hele internet vol met goede tutorials. Ook voor beginners is er genoeg te vinden om je op weg te helpen. Mocht je het toch lastig vinden om het zelf te doen of kom je op een gegeven moment niet verder dan raden we je aan om eens een paar muzieklessen te nemen bij een goede muziekschool

 

Zoeken

z