🎸 Dit zijn de mooistetweedehands muziekinstrumenten van deze maand

Bestel gemakkelijk de mooiste ukulele's

Shop voor de populairste western gitaren

Ga direct naar gitaarsnaren en bestel snel online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Nieuw: de Roland LX digitale piano's

Bezoek onze Piano & Vleugel showroom in Noordwijk

Bestel alle keyboards direct online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Kies uit verschillende handgemaakte violen

Hars voor strijkinstrumenten. Bestel eenvoudig online

Oefen in stilte. Bekijk elektrische strijkinstrumenten

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Wij kopen jouw gebruikte instrument

Bekijk alle tweedehands gitaren

Bekijk alle tweedehands instrumenten

De beste muzieklesapps voor mobiel

  • 4 min leestijd

Heb je altijd al een instrument willen leren spelen? Een leraar is altijd een goede keuze, maar deze kunnen snel heel duur worden. Met alle informatie die online beschikbaar is, kan je al makkelijk zelf de eerste stappen zetten. Toch blijft les krijgen van ervaren muzikanten de beste manier om zelf zo goed mogelijk te worden in je instrument naar keuze. Er zijn al veel verschillende apps ontwikkeld om deze ervaring zo goed mogelijk na te bootsen. In deze blog willen wij je onze suggesties geven voor welke apps de beste vervanging zijn voor een echte muziekdocent.

 

De beste pianoles en keyboardles app voor Android en iOS

Simply Piano App

Om piano te leren is er de Simply Piano App van JoyTunes. Deze helpt je als beginner, maar ook de gevorderde pianist, om alle essentiële vaardigheden onder de knie te krijgen. Zo leer je alles wat je  nodig hebt om de liedjes te spelen waar je van houdt. Leer de basisbeginselen van piano, van zichtlezen tot spelen met beide handen via tal van leuke liedjes, van klassiek tot tophits. De 25 cursussen zijn afgestemd voor verschillende muziekniveaus en smaken, waaronder popakkoorden, essentie, blues en meer. Daarnaast worden er voortdurend cursussen toegevoegd. JoyTunes werkt samen met muziek opvoeders om de manier waarop muziek geleerd wordt te veranderen. Ze combineren traditionele muziek methodologieën met de nieuwste gaming functies.

Deze app werkt met elke piano of keyboard, of dit al een professioneel of instapmodel is. Dankzij de MusicSense Engine kan je echte instrumenten gebruiken die worden gedetecteerd door de apps zonder moeilijk te doen met draden. De app luistert naar je apparaat naar welke noten je speelt via de microfoon. Zo kan de app je directe feedback geven, zoals een docent dat zou doen, om snel te leren en je vaardigheden te verbeteren. Deze real-time feedback zorgt voor boeiende ervaringen en verkort het leerproces. Van het spelen van een enkele noot, het leren van ritme en notenlezen tot het timen van complete melodieën. Pianisten met deze app leren in ongeveer de helft van de tijd die verwacht wordt.

 

De beste gitaarles app voor Android en iOS

Simply Guitar

Na het succes van Simply Piano heeft JoyTunes hun technologie ook benut om een gitaarlesapp te ontwikkelen. Met Simply Guitar leer je gitaar spelen in je eigen tempo met stap-voor-stap tutorials. Deze worden gemaakt door kwalitatief hoogstaande muziekdocenten. Net zoals bij de piano app krijg je directe feedback van de app terwijl je je favoriete nummers op gitaar leert spelen! Het is vooral leuk hoe je je vooruitgang goed kan volgen. Zo ben je je bewust van de stappen die je zet als gitarist. Dit helpt met het plezier krijgen in het leren, waardoor je sneller geneigd bent om meer en vaker te oefenen en je vaardigheden te verbeteren.

Het mooie van deze app is dat het werkt met elke gitaar. Daarnaast is het bedoelt voor alle leeftijden; je hebt geen ervaring nodig. Met deze app doe je juist ervaring op. Leer alle nodige technieken om de songs te spelen waar je van houdt: Gitaar grondbeginselen, tabs lezen en spelen, akkoorden spelen, akkoorden wisselen, tokkeltechnieken, oefeningen om je techniek te verbeteren, en hoe je je gitaar moet stemmen. Uiteraard zit er een professioneel stemapparaat inbegrepen.

JoyTunes blijken nu eenmaal erg goed in het maken van educatieve en leuke muziek apps om snel en gemakkelijk te leren spelen. Ze worden aanbevolen en gebruikt door tienduizenden muziekdocenten wereldwijd. Houdt er wel rekening mee dat deze apps ook geld kosten. Maar ze zijn nog steeds een stuk goedkoper dan de muziekschool. En ander aandachtspunt is dat de JoyTunes apps in het Engels zijn. Hopelijk wordt Nederlands als taaloptie later nog toegevoegd.

 

De beste drumles app voor Android en iOS

Drumeo

Om drums te leren via je mobiel is de meest uitgebreide mogelijkheid waarschijnlijk Drumeo. Het opgestelde drumplatform helpt je drummen te verbeteren met stap-voor-stap cursussen, populaire song breakdowns, onderhoudende shows en meer. De Drumeo Methode beslaat een georganiseerde gids om als een beginnend drummer alles te weten te komen wat je maar wilt op de drums. Bestudeer en oefen elk denkbaar onderwerp. Handtechniek, voettechniek, creatief drummen, onafhankelijkheid, rudiments & toepassingen. Daarnaast worden tips gegeven voor optredens, en hoe je je snelheid & uithoudingsvermogen kan opbouwen. Muzikaliteit, soleren, showmanschap, dynamiek, en bijna elke muziekstijl komt aan bod.

De Drumeo Songs maakt het makkelijker om al deze kennis toe te passen - met noot-voor-noot transcripties van 3100+ populaire nummers en handige play-back tools zodat je elke noot kunt spelen. Om geïnspireerd te blijven biedt Drumeo ook toegang tot exclusieve live evenementen, elke maand nieuwe cursussen en de mogelijkheid om je vragen beantwoord te krijgen van de grootste namen uit de drumwereld. Ook Drumeo lidmaatschap vereist een abonnement. Je kunt een gratis proefperiode van 7 dagen starten en kiezen tussen een maandlidmaatschap of een jaarlidmaatschap.

Onthoud dat deze blog bedoelt is om je te wijzen op de beste apps ter vervanging van de ervaring van een muziekdocent. Hierdoor zijn ze niet de goedkoopste. Het gebruiken van apps heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Zo kan je een stuk flexibeler zijn in de manier waarop je leert. je kan oefenen op je eigen tijd, in plaats van wanneer de docent tijd voor je hebt. Natuurlijk bestaan er alternatieve keuzes die goedkoper zijn. Gratis video’s op YouTube kijken of met lesboeken oefenen blijven altijd een redelijke optie om mee te beginnen voordat je serieuze aankopen doet om muziek mee te leren.

Laat een reactie achter (alle velden verplicht)

Reacties worden handmatig goedgekeurd, voordat deze zichtbaar worden.

Zoeken

z