🎵Wij kopen jouw tweedehands instrument... Meer informatie

Bestel gemakkelijk de mooiste ukulele's

Shop voor de populairste western gitaren

Ga direct naar gitaarsnaren en bestel snel online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Nieuw: de Roland LX digitale piano's

Bezoek onze Piano & Vleugel showroom in Noordwijk

Bestel alle keyboards direct online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Kies uit verschillende handgemaakte violen

Hars voor strijkinstrumenten. Bestel eenvoudig online

Oefen in stilte. Bekijk elektrische strijkinstrumenten

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Wij kopen jouw gebruikte instrument

Bekijk alle tweedehands gitaren

Bekijk alle tweedehands instrumenten

De top 10 populairste muziekinstrumenten

 • 6 min leestijd

Dit zijn de populairste muziekinstrumenten

Wil jij ook graag muziek maken, maar weet je nog niet welk muziekinstrument voor jou de beste keuze is? Of zou je graag willen dat je kinderen muziek maken, maar twijfel je of ze de goede leeftijd hebben en of je een muziekinstrument kiest wat geschikt is voor een kind? Hieronder lees je wat de populairste muziekinstrumenten zijn, vanaf welke leeftijd ze geschikt zijn en waarom.

Muziekinstrumenten top 10

Op basis van de verkochte aantallen hebben we bij Music All In een top 10 gemaakt met een toelichting op waarom. Lees onze volledige overzicht hier. De meest populaire instrumenten zijn:

 1. De Gitaar
 2. De Digitale Piano
 3. De Ukulele
 4. De Saxofoon
 5. Het Drumstel
 6. Het keyboard
 7. De viool
 8. De Dwarsfluit
 9. De Trompet
 10. De Cello

Wil je weten wat de populairste instrumenten zijn en waarom? Lees dan snel verder.

 

cello

10. Cello

De cello is de afgelopen jaren steeds populairder geworden De warme en intense klanken van het instrument zorgen ervoor dat je hele gave stukken solo kunt spelen. Daarnaast wordt de cello gebruikt in diverse muzikale formaties zoals strijkkwartetten, en orkesten. Wanneer je aan een cello denkt, denk je waarschijnlijk niet direct aan een instrument voor kinderen. Maar cello’s worden in verschillende maten gemaakt. Hierdoor kunnen ook kinderen prima cello leren spelen. Ook een Cello kopen? We adviseren je graag!

Leeftijd vanaf: 8 jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

 

 

 

trompet

9. Trompet

Trompet is nog steeds een van de populairste blaasinstrumenten om te spelen. Je vind de trompet in de meest uiteenlopende genres en muzikale gezelschappen. Van pretkapel tot harmonie en van funkband tot orkest. Een trompet heeft 3 ventielen waarmee je noten maakt. Anders dan een saxofoon welke meer dan 10 drukkleppen heeft. Bij een trompet maak je een groot gedeelte van de noten met je lippen in het mondstuk. Dit maakt het een pittig instrumenten om de basis onder de knie te krijgen. Maar niet minder leuk natuurlijk! Bekijk hier all onze trompetten en houd ook onze tweedehands blaasinstrumenten in de gaten.

Leeftijd vanaf: 8 jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

 

 

 

dwarsfluit

8. Dwarsfluit

De dwarsfluit is al tientallen jaren een van de meest gekozen blaasinstrumenten. Het is een populair instrument voornamelijk onder dames en meisjes. Maar er zijn ook genoeg mannen die het instrument bespelen. Om een goede fluitist te worden moet je er natuurlijk tijd in steken. Net als bij ieder ander instrument. De basis is daarentegen vrij snel onder de knie te krijgen. Hierdoor heb je relatief snel je eerste nummers onder de knie. Professionele fluiten kunnen erg duur zijn, aangezien deze vaak edelmetalen als zilver gemaakt worden. Maar er zijn al hele goede dwarsfluiten vanaf een paar honderd euro.

Leeftijd vanaf: 8 jaar
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

  

 

viool

7. Viool

De laatste jaren is de viool steeds populairder geworden. Misschien door de stijgende populariteit van moderne klassieke muziek van o.a. Yann Tiersen of Hans Zimmer. Wat de reden ook is, de viool is een veel gekozen instrument. De viool kan best pittig zijn om mee te starten. Zuiver spelen is bij een viool moeilijker dan bijvoorbeeld bij een gitaar, waar de hals in vakjes is ingedeeld. Violen worden in heel veel verschillende maten gemaakt. Zelfs de aller jongste kinderen zouden viool kunnen spelen op een voor hun geschikte maat. Toch is vanaf 6 jaar een leeftijd dat kinderen echt stappen kunnen maken. Bekijk hier ons overzicht van Violen.

Leeftijd vanaf: 6 jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

 

 

keyboard spelen

6. Keyboard

Keyboard spelen heeft misschien wat aan populariteit verloren de afgelopen jaren ten opzichte van piano spelen, maar toch is het nog steeds een van de meest verkochte producten in onze muziekwinkel. Veel mensen denken dat keyboard spelen hetzelfde is als piano spelen, maar het is echt een ander instrumenten. Bij keyboard speel je met je linker hand akkoorden en met je rechterhand de melodie. In het keyboard kun je vervolgens allerlei stijlen, ritmes en geluiden kiezen om zo in je eentje de een hele band te vertolken. De basis van een keyboard is snel onder de knie en je zal dus snel resultaatboeken met je eerste nummers.

Binnen de keyboards is een echte topper de nieuwe Yamaha Genos 2. In november 2023 geheel vernieuwd, dus wil je het beste? Bekijk dat keyboard dan ook eens!

Leeftijd vanaf: 5 jaar
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

 

 

drummen

5. Drummen

Meestal niet het favoriete instrument van de buren. Maar met de komst van elektrische drumstellen kun je tegenwoordig ook thuis in stilte repeteren. Drummen kan als moeilijk worden ervaren door beginners. In het het begin is het voor veel starters lastig om ritmes te spelen en je handen en benen allemaal tegelijkertijd iets anders te laten doen. Sommige hebben het direct onder de knie. Anderen kunnen er best een tijdje over doen om hun eerste ritmes goed te kunnen spelen. Maar om echt goed te worden moeten we allemaal net zo hard oefenen.

Leeftijd vanaf: 6 jaar
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

 

 

 

altsaxofoon

4. Saxofoon

De saxofoon blijft ongekend populair. Het is nog steeds het meest verkochte blaasinstrument. Naast dat een saxofoon van popmuziek to klassieke muziek en alles ertussenin wordt gebruikt, is er nog een reden. De saxofoon is een zeer toegankelijk instrument. Saxofoon is het eenvoudigste blaasinstrument om mee te starten. De meest gebruikte saxofoon onder beginners is de altsaxofoon. Deze zijn al te koop vanaf een paar honderd euro. Ook is er een groot aanbod aan tweedehands saxofoons. Goede keuze voor volwassenen en kinderen die graag een blaasinstrument willen leren spelen, binnen een beperkt budget.

Leeftijd vanaf: 8 jaar
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

 

 

een populaire ukulele

3. Ukelele

Misschien wel het vrolijkst klinkende instrument wat er is. De ukelele is de laatste ongekend populair geworden. En dat is niet zo gek. De ukelele is een heel toegankelijk instrument. Met 4 snaren lekker ongecompliceerd en makkelijk te bespelen. De grepen zijn vrij eenvoudig en door de nylon snaren kost het weinig kracht in je vingers. Ukeleles zijn er in verschillende maten en merken. Wil je een ukulele kopen, kijk dan eens naar de Leho, Ortega of Islander Ukelele. De meest voorkomende van groot naar klein: Sopranino, sopraan, concert en tenor. De sopraan en concert ukelele zijn de meest gekozen bij starters.

Leeftijd vanaf: 5 jaar
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

 

 

 

piano

2. Piano

De piano is het meest veelzijdige instrument van allemaal. Een klassieker en al jaren populair. Zeker de laatste paar jaar is de populariteit enorm gestegen. Wellicht ook doordat je tegenwoordig niet perse een dure akoestische piano hoeft aan te schaffen voordat je kunt gaan spelen. Ook met een beperkt budget kun je aan de slag. En met de komst van de digitale piano's kun je ook in stilte oefenen. De eerste oefeningen van piano spelen is heb je vaak redelijk snel onder de knie. Het is dus een relatief makkelijk instrument om mee te starten. Of je nu van pop, blues, boogie woogie of klassiek houdt. Op de piano kun je het allemaal spelen. 

Leeftijd vanaf: 5 jaar
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

 

gitaar

1. Gitaar

De "winnaar" uit het lijstje is de gitaar. Dit instrument is het meest verkochte, meest populaire instrument. De gitaar is een ongekend veelzijdig instrument en je hoort 'm dan ook in bijna alle stijlen muziek. Er zijn een aantal verschillende typen gitaren. Western gitaren, klassieke gitaren en elektrische gitaren. Allemaal met hun specifieke eigenschappen. De best verkochte gitaren zijn western gitaren, maar door starters wordt ook vaak voor een klassieke gitaar gekozen. Deze zijn in aanschafprijs lager en kosten minder kracht in je vingers door de nylon snaren. De gitaar is wel een pittig instrument om mee te starten. het kan even duren voordat je, je eerste nummers speelt. De aanhouder wint!

Leeftijd vanaf: 6 jaar
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

De mooiste muziekinstrumenten vind je bij Music All in

Met deze muziekinstrumenten top 10 hebben we je een overzicht willen geven van de meest populaire instrumenten. Natuurlijk is het ook een persoonlijke smaak, om een instrument te kiezen wat jou het meest aanspreekt. Over elk instrument kunnen we je uitgebreid informeren. Hier op de website, maar zeker ook in onze muziekwinkel in Noordwijk. De grootste in de Bollenstreek, waar de koffie altijd klaar staat.

Kom dus eens langs, bel ons op of schrijf je in op onze nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte. Ook van onze tweedehands muziekinstrumenten, waar de leukste koopjes en unieke items voorbij komen. Altijd volledig nagekeken voor nog jaren muziekplezier.

 

 

Laat een reactie achter (alle velden verplicht)

Reacties worden handmatig goedgekeurd, voordat deze zichtbaar worden.

Zoeken

z