Inruilweken🎺 Geef je vakantiegeld de beste bestemming! Meer informatie

Bestel gemakkelijk de mooiste ukulele's

Shop voor de populairste western gitaren

Ga direct naar gitaarsnaren en bestel snel online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Nieuw: de Roland LX digitale piano's

Bezoek onze Piano & Vleugel showroom in Noordwijk

Bestel alle keyboards direct online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Kies uit verschillende handgemaakte violen

Hars voor strijkinstrumenten. Bestel eenvoudig online

Oefen in stilte. Bekijk elektrische strijkinstrumenten

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Wij kopen jouw gebruikte instrument

Bekijk alle tweedehands gitaren

Bekijk alle tweedehands instrumenten

FGN gitaren

Japanse precisie 

Japan staat al sinds jaar en dag bekend om de uitmuntende kwaliteit van elektrische gitaren. Toen de directie van Fender voor het eerst in hun Japanse fabriek ging kijken schrokken ze zich kapot. De kwaliteit was namelijk minstens net zo goed, zo niet beter dan de Amerikaanse exemplaren. Dat was eigenlijk niet de bedoeling voor deze veel lager geprijsde categorie!

Niet voor niks zijn de Japanse Fenders uit die tijd nog steeds geliefd bij verzamelaars en staan ze bekend om de fantastische sound en kwaliteit. Japanners gaan nu eenmaal altijd voor het beste..

Deze kwaliteit zie je ook terug bij het merk FGN. De gitaren van FGN scoren goed op alle onderdelen en hebben ook nog eens wat vernuftige verbeteringen ten opzichte van de traditionele elektrische gitaar. 

 

Circle Fretting System 

FDN Circle Fretting System

Alle FGN gitaren en basgitaren hebben een uniek fret-systeem dat ze Circle Fretting System (C.F.S.) noemen. Dit systeem is door FGN zelf ontwikkeld om een betere intonatie te genereren dan op de traditionele gitaren. De fretten zijn lichtgebogen zodat elke snaar op elke fret een perfecte hoek van 90 graden maakt. Zo maakt de snaar minimaal contact met de fret is is de schaallengte van elke snaar precies gelijk. Zo zijn er dus geen kleine afwijkingen zoals bij rechte fretten wel het geval is. Akkoorden krijgen zo meer dimensie en lossen noten zijn duidelijker waarneembaar in de mix. 

 

Compound Radius Fingerboard

Compound Radius Fingerboard

In de radius van de toets zit een verloop. Ook dit is een ingenieuze techniek die zorgt voor het beste van 2 werelden. De radius bij de kop van de gitaar is namelijk lager dan die aan de kant van de body. Zo heb je dus in het lagere gebied een bollere hals voor het makkelijker pakken van akkoorden en hoger op de hals een vlakkere toets voor het makkelijker benden (opdrukken) van de snaren.

 

De verschillende modellen

Op dit moment zijn er zeven verschillende modellen solid-bodies, één model hollow-body en een basgitaar te verkrijgen. We gaan er vanuit dat de komende jaren de series nog zullen worden uitgebreid. Alle modellen zijn voorzien van het verlopende fretboard en hebben het C.F.S.

 

Odyssey

FGN Odyssey elektrische gitaar blauw

De Odyssey is het model wat qua vorm en specificaties het meest in de buurt komt van het Stratocaster model. De meeste modellen zijn voorzien van 2 single-coils (enkelspoelselementen), en een humbucker (dubbelspoelselement) als neck-pickup. De overige modellen hebben 2 humbuckers aan boord. Ze zijn voorzien van een GOTOH tremolo brug en er is ook een model met een hard-tail verkrijgbaar. De pickups die ze gebruiken zijn verschillende soorten van Seymour Duncan en pickups ontwikkeld en gemaakt door FGN zelf. Er is ook een limited edition zevensnarige gitaar verkrijgbaar!

 

Iliad

FGN Iliad elektrische gitaar sunburst

 

Het Iliad model is gebaseerd op de Telecaster. Daarom is hij o.a. ook uitgebracht in de klassieke Tele-blonde afwerking. Ze zijn verkrijgbaar met de traditionele uitrusting van een dichte neck- en een schuimgeplaatste bridge-pickup of met 1 humbucker in de nekpositie of 2 humbuckers. Ook dit model is uitgerust met de Seymon Duncans of met pickups uit eigen huis.

 

Mythic

FGN Mythic elektrische gitaar zwart

De Mythic is een echte rockgitaar die verkrijgbaar is in een 6- of 7-snarige variant. Het is een echte moderne gitaar waar je dus geen vintage elementen terugvindt maar eigenlijk alles is ingericht met de hoogste standaard van vandaag de dag. De gitaar ziet eruit als een echt scheurijzer en dat is het ook, echter kan hij ook prachtig mooie cleane tonen produceren. 

 

Elan

FGN Elan elektrische gitaar zwart

 

De Elan noemt FGN zelf een moderne hybride gitaar. De gitaar heeft een unieke set-in nekconstructie op een mahonie body met een maple top. Hij geeft een dikke en heldere traditionele sound maar speelt als een modern exemplaar, super smooth!

 

Flame

FGN Flame elektrische gitaar

De Flame is een single-cut model die het qua speelgemak ruim wint van de traditionele single cut gitaren. De body ziet er traditioneel uit maar is in werkelijkheid vele malen gladder afgewerkt en loopt naadloos over in de hals. Hij is verkrijgbaar in twee kleuren en voorzien van de FNG elementen. 

 

Rise

FGN Rise elektrische gitaar blauw

De Rise is eigenlijk de Flame maar dan met 2 cut-outs. Het double cut model maakt het nog makkelijker te spelen op de hoogste fretten en geeft een uitgebalanceerd karakter aan de sound.

 

Neo Classic

FGN Neo Classic elektrische gitaar wit

De Neo Classic is te vergelijken met de Les Paul of zoals ze het bij FGN noemen, een verbeterde versie van een traditioneel model. De Neo Classic heeft de typische Les Paul looks en is ook te verkrijgen in de meeste traditionele kleuren, zoals Faded Cherry Burst. Er is zelfs een Neo Classic Goldtop met door FGN zelf ontwikkelde P90 elementen! De Neo Classic is een echt werkpaard die zeer breed inzetbaar is maar ook schitterend is afgewerkt, een lust voor het oog!

 

Masterfield

FGN Masterfield hollow body elektrische gitaar rood

Wauw! De Masterfield is het hollow-body model van FGN en wat een prachtig instrument is dat! Elk exemplaar wordt helemaal met de hand gemaakt door echte vakmensen die door FNG zelf intern worden opgeleid. Het model is afgeleid van het traditionele Gibson ES-model met dubbele cut-away en de bekenden f-sleuven. Echt een schitterend handgebouw instrument!

 

Mighty Jazz

FGN Mighty Jazz basgitaar wit

De Mighty Jazz is het enige model basgitaar van FGN en is qua looks (en naam) duidelijk geïnspireerd op de Fender Jazz Bass. Het is een echt solide werkpaard en door de ruime keuze aan verschillende pickups is hij voor iedere stijl en muzikant geschikt. 

 

Wij zijn helemaal verkocht door de hoogstaande kwaliteit, geweldige sound en schitterende afwerking van de FNG gitaren. Echt een staaltje Japanse kwaliteit! Kijk eens op de site naar de beschikbare modellen of kom ze eens uitproberen in onze gitaarwinkel in Noordwijk en ervaar zelf deze Japanse precisie!

Laat een reactie achter (alle velden verplicht)

Reacties worden handmatig goedgekeurd, voordat deze zichtbaar worden.

Zoeken

z