🎸 Dit zijn de mooistetweedehands muziekinstrumenten van deze maand

Bestel gemakkelijk de mooiste ukulele's

Shop voor de populairste western gitaren

Ga direct naar gitaarsnaren en bestel snel online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Nieuw: de Roland LX digitale piano's

Bezoek onze Piano & Vleugel showroom in Noordwijk

Bestel alle keyboards direct online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Kies uit verschillende handgemaakte violen

Hars voor strijkinstrumenten. Bestel eenvoudig online

Oefen in stilte. Bekijk elektrische strijkinstrumenten

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Wij kopen jouw gebruikte instrument

Bekijk alle tweedehands gitaren

Bekijk alle tweedehands instrumenten

Laney gitaarversterkers

Laney versterkers sinds 1976

Laney is een oud en vertrouwd Brits merk onder de gitaar- en andere muziekinstrument versterkers. Het merk werd al in 1967 opgericht door Lyndon Laney. Lyndon Laney speelde destijds in een lokale band ‘The Band of Joy’ samen met John Bonham en Robert Plant die later wereldberoemd werden met ‘Led Zeppelin’.

Laney gitaarversterker


Lyndon’s interesse lag echter toch meer bij het ontwerpen en bouwen van versterkers. Hij begon in de garage van zijn vader versterkers te ontwikkelen met voor die tijd totaal nieuwe tonale kenmerken.

 

Black Sabbath

Laney’s versterkers werden al snel populair bij de lokale bands vanwege de ongeëvenaarde prestaties, de betaalbaarheid en zeker door hun onderscheidende sound. Zo kwam het dat ook Tony Lommi de eerste plaat van Black Sabbath opnam met de Laney gitaarversterkers. Het album werd legendarisch en definieerde de nieuwe sound van de destijds nieuwe muziekstroming heavy metal.

Black Sabbath met Laney amp

Tot vandaag de dag is het bedrijf door blijven groeien en is het inmiddels een multinational die nog steeds gedreven is om ‘klank-oplossingen’ te vinden voor muzikanten van alle speelstijlen en niveaus. Ook wordt er nauw samengewerkt met grote acts als The Prodigy, Killswitch Engage, Skindred, Black Sabbath en vele anderen. 

 

Laney L5-STUDIO LIONHEART

Laney heeft een zeer uitgebreide lijn gitaarversterkers waaronder de nieuwe L5 ‘LIONHEART’ STUDIO. De eerste versie van de LIONHEART werd door Guitarmagazine al omschreven als ‘de beste versterker waar we ooit op hebben ingeplugd’ en dat is niet voor niks. De moderne versterker is nu nog uitgebalanceerder en meer toegespitst op studiowerk. Hij communiceert direct met je digitale interface en kan ook uitstekend presteren op zacht volume vanwege de ingebouwde dummy load. 

Laney L5-STUDIO

 

Terug van weggeweest

Laney gitaarversterkers zijn bij Music All In een tijdje niet verkrijgbaar geweest maar gelukkig zitten ze nu weer bij ons in het assortiment. Nieuwsgierig geworden naar de unieke sound van de Laney versterkers? Kom ze dan snel eens bij ons uitproberen! 

Laat een reactie achter (alle velden verplicht)

Reacties worden handmatig goedgekeurd, voordat deze zichtbaar worden.

Zoeken

z