z

Jouw tweedehandsmuziekinstrumentverkopen? Meer info op onze inkooppagina

Bestel gemakkelijk de mooiste ukulele's

Shop voor de populairste western gitaren

Ga direct naar gitaarsnaren en bestel snel online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Alles over Bol PIano's & Music All In

Bezoek onze Piano & Vleugel showroom in Noordwijk

Bestel alle keyboards direct online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Kies uit verschillende handgemaakte violen

Hars voor strijkinstrumenten. Bestel eenvoudig online

Oefen in stilte. Bekijk elektrische strijkinstrumenten

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Wij kopen jouw gebruikte instrument

Bekijk alle tweedehands gitaren

Bekijk alle tweedehands instrumenten

Wat is het verschil tussen een goedkope en een dure gitaar?

  • 2 min leestijd

Goedkope of dure gitaar?

Het is de eeuwige vraag van iemand die graag gitaar speelt als hobby of ambities heeft om professioneel te gaan optreden: ‘Welk type gitaar moet ik aanschaffen?’ Nu is een gitaarmerk als Fender vaak een stuk duurder dan een startersgitaar voor muziekles, maar daar tussenin ligt nog een heel breed scala aan prijsklassen. We kunnen moeilijk in jouw portemonnee kijken natuurlijk, maar misschien begrijp je beter waarin de kosten zitten als we uiteenzetten welke aspecten een gitaar prijzig maken. 


gitaar klankast

Welke factoren maken een elektrische gitaar duur?

✔️ De constructie van de gitaar

Indien de hals van de gitaar zit vastgeschroefd aan de body noemen we dat‘bolt-on’ en dat is relatiefgoedkoop, omdat beide onderdelen onafhankelijk van elkaar worden geproduceerd. Deduurdere versie van gitaar-constructie heet‘neck-through-body’ en biedt jou betere geluidseigenschappen, maar kost veel meer tijd om te produceren. 


✔️ Het materiaal van de gitaar

Je betaalt voor kwaliteit, zo simpel is het natuurlijk. Als het om houtsoorten gaat heeft elke houtsoort zijn eigen voor- en nadelen. Goed om te weten als beginner is dat je waarschijnlijk weinig verschil hoort tussen houtsoorten en het verschil al helemaal veel subtieler is bij een elektrische gitaar in vergelijking tot een akoestische gitaar.


✔️ De hardware van de gitaar

Net zoals bij het materiaal; kwaliteit = duurder. Bijvoorbeeld als de fret van jouw gitaar van roestvrij staal is gemaakt, zal hij langer meegaan dan de fret van een budget-gitaar. Het soort brug kan ook impact hebben op de kosten van jouw gitaar. Een zwevende brug maakt de constructie een stukje complexer en daardoor ook duurder.


gitaar op bank

✔️ De afwerking van de gitaar

De details die alleen de echte gitaar-kenners zien, die maken een gitaar uniek. De afwerking is heel essentieel voor de klank van je gitaar. Zitten alle elementen precies op de goede plek? Zijn je frets goed afgewerkt? Dit zijn zaken die qua klank een wereld van verschil kunnen veroorzaken.

Dus wat voor gitaar heb ik nodig?

Zoals we al in de introductie benoemden, is daar niet echt een eenduidig antwoord op te geven. Het is vooral ook budget-afhankelijk. Bij Music All In hebben we in elk geval een breed aanbod (elektrische) gitaren en alle expertise in huis om jou van een gitaar te voorzien die bij jouw doelen past en natuurlijk ook bij jouw budget. Kijk vooral rond op onze website op de gitaarafdeling en neem bij vragen contact met ons op viaklantenservice@musicallin.nl of whatsapp.Laat een reactie achter (alle velden verplicht)

Reacties worden handmatig goedgekeurd, voordat deze zichtbaar worden.

Zoeken

z