🎵Wij kopen jouw tweedehands instrument... Meer informatie

Bestel gemakkelijk de mooiste ukulele's

Shop voor de populairste western gitaren

Ga direct naar gitaarsnaren en bestel snel online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Nieuw: de Roland LX digitale piano's

Bezoek onze Piano & Vleugel showroom in Noordwijk

Bestel alle keyboards direct online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Kies uit verschillende handgemaakte violen

Hars voor strijkinstrumenten. Bestel eenvoudig online

Oefen in stilte. Bekijk elektrische strijkinstrumenten

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Wij kopen jouw gebruikte instrument

Bekijk alle tweedehands gitaren

Bekijk alle tweedehands instrumenten

Zelf video’s maken met professioneel geluid.

Hoe maak je eenvoudig een video met professioneel geluid 

Zelf video’s maken is tegenwoordig eenvoudiger dan ooit. Zeker als je over de goede producten beschikt, maak je binnen no-time een professionele video. In deze blog laten we je zien welke eenvoudige en betaalbare opties er zijn als je zelf video’s wilt maken. Met professioneel geluid natuurlijk, want wij blijven een muziekwinkel!

Om de juiste apparatuur te kiezen is het belangrijk dat je eerst nadenkt over wat voor een soort video’s je gaat maken. En hoeveel werk je wilt hebben aan voorbereiding en monteren.

 

filmen met mobiele telefoon

Filmen met je telefoon

De makkelijkste manier om snel video in goede kwaliteit te maken is filmen met je mobiele telefoon. Moderne telefoons hebben hoogwaardige camera’s ingebouwd en deze voldoen vaak meer dan voldoende. Het voordeel van filmen met je telefoon is dat je snel kunt starten, de filmpjes eenvoudig me je telefoon kunt bewerken. En direct online kunt posten op bijvoorbeeld Youtube of Instagram

 

 

 

filmen met camera

Filmen met een camera

Wanneer je meer opties en invloed op he beeld wilt hebben tijdens het filmen kun je kiezen voor een camera in plaats van je telefoon. Dit kan vanaf een eenvoudig een digitale camera tot een full frame spiegel reflex camera. Afhankelijk van wat je wensen zijn. Je beeldmateriaal wordt een stuk professioneler, maar je hebt ook echt een stuk meer werk aan voorbereiden en monteren. Denk er dus goed over na of dit is wat je wilt.

 

Werken met een statief of gimbal

Als je camera op een vaste plek staat dan werkt een statief het makkelijkste. Wanneer je gaat bewegen dan is een gimbal een superhandige accessoire. Deze zorgt ervoor dat de film helemaal stabiel blijft terwijl jijzelf beweegt. Er zijn gifbals te krijgen voor professionele camera’s, maar ze zijn er ook voor mobiele telefoons. Deze gimbals voor mobiele telefoons kosten vaak nog geen honderd euro. 

 

De juiste videomicrofoon kiezen

Als je een mooie video maakt wil je natuurlijk ook het juiste geluid bij je film. Of je nu alleen spraak opneemt of bijvoorbeeld instrumenten. Afhankelijk van de situatie kies je ook hier de meest passende microfoon voor. Of een combinatie van microfoons. 

Als je spraak opneemt dan werkt je het makkelijkste met een lavalier microfoon. Dit is een dasspeld microfoontje wat je of direct in je smartphone prikt of via een draadloos systeem aansluit op telefoon. Wanneer je bijvoorbeeld verder van het beeld af wilt staan, maar wel goed geluid wilt houden. De Rode Wireless Go is zo’n handig systeem.

Een andere optie is bijvoorbeeld een microfoon welke je boven de camera/telefoon plaatst. Deze neemt het geluid op in de richting waar je op filmt. Er zijn microfoons welke heel gericht slechts een paar meter voor de camera opvangen. Maar er zijn ook microfoons die veel gevoeliger zijn en de hele ruimte opvangen. Ook hier geld dat de juiste microfoon afhankelijk is van de situatie.

 

Handige complete videosets

De snelste en eenvoudigste manier om video’s te maken is met je smartphone. De onderstaande pakketten zijn helemaal compleet en voorzien van alle essentiële onderdelen die je nodig hebt voor een goede video met goed geluid. Deze pakketten zijn echt super geschikt voor iedereen die eenvoudig, maar in goede kwaliteit wil starten met video’s maken. Er zijn drie pakketten: iOS, USB-C en Universeel (3,5 mm Jack) 

 

vloggerset ios

Videoset compleet voor iOS aansluiting € 159,-

Deze set is helemaal compleet. Geschikt voor Apple producten.(telefoon niet meegeleverd) Deze set is helaas uitverkocht.

 

 

 

 

vloggerset universeel

Complete Videoset Universeel € 159,-

Complete set om mee te filmen met professioneel geluid. Gecshikt voor alle telefoons met een hoofdtelefoon ingang. (Telefoon niet meegeleverd). Bekijk deze complete videoset in onze online winkel.

 

 

 

 

vloggerset usb-c

Videoset voor USB-C telefoon € 159,-

Deze complete set is perfect om mee te filmen inclusief professioneel geluid. (Telefoon niet meegeleverd) Geschikt voor telefoons met een USB-C aansluiting. Bekijk deze vloggersset in onze online winkel.

 

 

  

 

Zo doen wij het! 

Music All In maakt zelf ook video’s. Zijn wij experts in video. Nee zeker niet. Wij hebben verstand van muziekinstrumenten en microfoons. Daarom wilden wij een snelle en laagdrempelige manier om zo veel mogelijk leuke video’s te maken. Zonder dat er veel monteer werk bij komt kijken. Wij filmen alles met een smartphone en afhankelijk van het soort filmpje dat we maken kiezen we een microfoon. Bekijk onze video waarin we je laten zien hoe wij het doen!

 

Laat een reactie achter (alle velden verplicht)

Reacties worden handmatig goedgekeurd, voordat deze zichtbaar worden.

Zoeken

z