Een rijke geschiedenis

Het begin

Mei 1980 wordt Music All In opgericht door Jan Aandewiel. Music All In begint als een kleine platenzaak aan de Schoolstraat in Noordwijkerhout. Hier worden singletjes en LP’s verkocht. Dé artiest van dat moment was Julio Iglesias, maar ook Blondie, Boney M en Nolan Sisters stonden in de Top 40

De bedrijfsnaam heeft Jan van het muzikale tv-programma “Music All In” gepresenteerd door Jazzmuzikant en componist Pim Jacobs. Dit programma werd in 1976 op de zondagavond uitgezonden door de TROS.

Tijdlijn

De belangrijkste gebeurtenissen vanaf onze oprichting in 1980 tot nu!

Met de overname van Sound79 breidde Music All In uit van één naar twee platenwinkels. Deze tweede vestiging, wederom in Noordwijkerhout, werd bemand door de jongere broer van Jan, Pieter Aandewiel. Met de komst van het derde teamlid Anja, de vrouw van Jan, was het familiebedrijf Music All In geboren.

Muziekinstrumenten

Platen verkopen was leuk, maar niet de passie van de broers Aandewiel. Dit was muziek maken. Zowel Jan als Pieter waren actief in bands, maar ook in het verenigingsleven. De winkel, inmiddels gevestigd in de Kerkstraat in Noordwijk, schakelde snel om naar de verkoop en reparatie van muziekinstrumenten.

1980

Mei 1980, Music All In wordt opgericht als platenzaak in Noordwijkerhout aan de Schoolstraat door Jan Aandewiel. Ook wordt de tweede vestiging in Noordwijkerhout geopend, zijn broer Pieter wordt zijn eerste collega.

Hier werden ze al snel de winkel voor muzikanten en verenigingen in Bollenstreek. Vakkennis en service stonden altijd voorop bij Music All In en dit zorgde ervoor dat het pand in de Kerkstraat al snel te klein werd.

Halverwege de jaren tachtig verhuisde we naar de van Limburg Stirumstraat in Noordwijk. Het was op deze plek waar Music All In één van de grotere muziekwinkels van Nederland werd. In de winkel van 500 m2 was ruimte voor veel verschillende instrumenten en twee werkplaatsen. Inmiddels waren er meerdere collega’s in het bedrijf bijgekomen en groeide Music All In verder.

1981

Music All In verhuisd naar Noordwijk. De singletjes en LP’s worden vervangen door muziekinstrumenten.

1986

We verhuizen naar de eerste “grote winkel” in de Van Limburg Stirumstraat in Noordwijk.

Eigen fabriek

Tien jaar na de oprichting nam Jan Aandewiel de blaasinstrumenten fabriek Schenkelaars in Someren over. Onder de naam First Brass werd al snel een eigen lijn blaasinstrumenten ontwikkeld en in Nederland geproduceerd. Veel gerenommeerde orkesten en marching bands, waaronder o.a. de Koninklijke Militaire Kapel, waren trotse gebruikers van onze instrumenten.

Na een grote fabrieksbrand werd besloten de productie naar Noordwijk te verplaatsen. Sinds 2004 vindt de productie plaats in China. R&D en speelklaar afstellen gebeurd nog steeds in Noordwijk door onze eigen vakmensen. Sinds de productie in China is First Brass omgedoopt in MAIN. Met dit merk focussen we ons op blaasinstrumenten met een zeer goede prijs kwaliteit verhouding.

1990

Verhuizen

Na meer dan 15 jaar in het vertrouwde pand in de van Limburgstirumstraat verhuist Music All In in 2002 naar het nieuwe bedrijventerrein ’s Gravendijck in Noordwijk. Hier bouwt Music All In een belevingswinkel van 2400 m2waar er weinig van waren in Nederland.

2002 was ook het jaar waarin een nieuwe generatie Aandewiel in dienst trad bij het familiebedrijf. In een paar jaar tijd komen er maar liefst 4 nieuwe leden van de

De blaasinstrumenten fabriek Schenkelaars in Someren wordt gekocht door Jan Aandewiel. Hier maken we jarenlang instrumenten van First Brass. First Brass wordt later omgedoopt tot MAIN, welke nog steeds onderdeel is van Music All In.

familie in dienst. Jan en Pieter doordringen hun met de normen en waarden waar zij het bedrijf op hebben gebouwd en de tweede generatie groeit onder hun leiding tot vertrouwde gezichten voor de klanten.

Uitbreiding

Music All In groeit verder en inmiddels is de winkel van 2400 m2 te klein. In 2012 bouwt Music All In een nieuw gebouw naast het bestaande pand, welke aan elkaar verbonden worden met een loopbrug. Hierdoor wordt Music All In met 8000 m2 één van de meest toonaangevende en grootste muziekwinkels van de Benelux.

In de nieuwe showroom vind je nu vrijwel alle instrumenten op een eigen afdeling. Blaasinstrumenten, gitaren, drums, percussie, piano’s, keyboards, strijkinstrumenten, en 4 werkplaatsen voor onze reparateurs.

In 2016 draagt Jan Sr. de dagelijkse leiding over aan zijn drie kinderen Jan, Bas en Maaike en legt zich samen met Pieter toe op zijn passie, muziekinstrumenten en het adviseren en helpen van klanten. De nieuwe generatie maakt van Music All In een moderne retailer met als fundament de service en kennis uit de early days. Music All In is een trots familie bedrijf met een rijke historie waar velen van jullie onderdeel van uitmaken.

En de tijd gaat maar door, dus binnenkort meer…

2012

Het pand van 2400 m2 is alweer te klein en er wordt een nieuw pand gebouwd op dezelfde locatie. De nieuwe winkel is maar liefst 8000 m2 groot en is voor iedere muzikant de moeite om eens langs te komen!

2016

Jan draagt de dagelijkse leiding van het bedrijf over aan zijn 3 kinderen. Music All In is nu een familie bedrijf met meerdere generaties in dienst. En sinds 2012 staat er een 3e generatie aan potentiële opvolgers klaar!