🇳🇱 27% korting tijdens Recording Kingsdayop Recording king, The, VHT en meer...🇳🇱

Bestel gemakkelijk de mooiste ukulele's

Shop voor de populairste western gitaren

Ga direct naar gitaarsnaren en bestel snel online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Nieuw: de Roland LX digitale piano's

Bezoek onze Piano & Vleugel showroom in Noordwijk

Bestel alle keyboards direct online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Kies uit verschillende handgemaakte violen

Hars voor strijkinstrumenten. Bestel eenvoudig online

Oefen in stilte. Bekijk elektrische strijkinstrumenten

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Wij kopen jouw gebruikte instrument

Bekijk alle tweedehands gitaren

Bekijk alle tweedehands instrumenten

Cadeau-ideeën voor muzikanten

  • 9 min leestijd

Zoek je een leuk cadeau voor een muzikant? In veel gevallen is een nieuwe gitaar, een compleet drumstel of een dure saxofoon misschien een beetje overdreven. Toch lijkt het je leuk om een muziek gerelateerd cadeau te geven. Gelukkig zijn er genoeg accessoires in verschillende prijscategorieën die muzikanten altijd kunnen gebruiken. Wij helpen je op weg met leuke cadeaus voor spelers van de meest voorkomende muziekinstrumenten.

 

Cadeau-ideeën voor de gitarist of basgitarist

Zoek je een mooi cadeau voor iemand die gitaar speelt? Fijn dat iemand een passie heeft zodat het leuk is om een passend cadeau te vinden, maar ook wel moeilijk als je zelf niet zo veel verstand van gitaarspelen hebt. Daarom maakten wij een mooie lijst met cadeaus waar elke gitarist blij van wordt.

 

Top 10 cadeaus voor de gitarist of basgitarist

 

  1. Gitaarband/Guitar Strap

Een guitar strap of gitaarband is het perfecte cadeau voor iedere gitarist omdat ze in vele soorten en maten verkrijgbaar zijn is er voor iedere gitarist wel een passende strap te vinden.

guitar strap blue

Eigenlijk is een gitaarband meer dan alleen een handige tool om staand gitaar te kunnen spelen. Het is de gitaarband waarmee je als gitarist laat zien wie je bent en wat voor soort gitarist je bent. Ook kun je het zien als onderdeel van een podium-outfit die qua kleur perfect match. Zodoende heb je als gitarist eigenlijk ook nooit genoeg guitar straps.

 

  1. Gitaarsnaren 

Ernie Ball snaren voor elektrische gitaar 010

Als je gitaar speelt weet je dat je regelmatig je snaren moet vervangen om de gitaar optimaal te laten klinken. Snaren vervangen gebeurt dus vaker dan je denkt. Sommige gitaristen doen het zelfs dagelijks… Het is wel zo dat gitaristen vaak hun eigen voorkeur hebben voor merk, materiaal en snaardikte dus handig om dat van tevoren nog even uit te zoeken als je gitaarsnaren cadeau wilt geven!

  

  1. Stemapparaat/tuner

tuner/stemapparaat voor gitaar

Een stemapparaat is de beste vriend van iedereen die gitaar speelt. Je hebt ze in pedaalvorm voor optredens of als handige clip-on. Je denkt misschien dat je bevriende gitarist al lang zo’n stemapparaatje heeft, maar een extra tuner daar wordt elke gitarist happy van omdat je de tegenwoordig vaak zo kleine tuners gemakkelijk kwijtraakt.

 

  1. Gitaarstandaard/statief

gitaarstandaard gitaarstatief

De meeste gitaristen geven hun geld niet uit aan een goede gitaarstandaard maar zijn maar wat blij zodra ze er eentje hebben. Regelmatig vallen gitaren om omdat ze tegen de muur worden gezet met soms ernstige beschadigingen als gevolg. Een stevig statief voor gitaar is dus echt een praktisch cadeau. Ook leuk zijn de hanige gitaarbeugels om een gitaar aan de muur te kunnen hangen.

 

  1. Fast fret

fast fret gitaarsnaar reiniging en onderhouden

‘It will makes you play faster’ stond er vroeger op de verpakking. Of dat helemaal waar is vragen we ons af, maar soepeler gaat het in ieder geval wel en het is perfect voor het behoudt van de snaren. Fast Fret verwijderd grondig vet, vuil en aanslag van de snaren zodat je daar veel langer mee kunt doen.

 

  1. Gitaartas

Ritter tas voor western gitaar

Een fijne gitaartas of gigbag is de perfecte manier om een gitaar veilig te vervoeren. Je draagt een gitaar zo handig mee op je rug zodat je je handen vrij hebt voor andere spullen. De meeste gitaartassen beschikken ook nog eens over handige opbergvakken voor accessoires zoals extra snaren, een capo of gitaarsnoer. Kijk wel even of je een tas voor een akoestische of een elektrische gitaar nodig hebt.

 

  1. Metronoom

Seiko metronoom

Een metronoom is een perfect cadeau voor iedere muzikant maar zeker ook voor gitaristen omdat aan de timing werken het er bij gitaristen nog wel eens bij inschiet. Je hebt ze analoog maar de meeste metronomen zijn tegenwoordig digitaal en lekker compact.

 

  1. Plectrums

dunlop plectrums

Zoek je een low budget cadeau voor een gitarist? Ook van plectrums kan iemand die gitaar speelt er nooit genoeg hebben. Een plectrum is een klein plastic dingetje dat een gitarist gebruikt om de snaren aan te slaan. Je kunt uitzoeken welk formaat plectrum een gitarist gebruikt of gewoon een mooi pakket samenstellen van verschillende diktes en formaten.

 

 

  1. Capodaster (capo)

capo voor gitaar

Nog zo’n mooie accessoire waar elke gitarist er graag meerdere van heeft. Een capodaster of gewoon capo is een soort klem die je op de gitaarhals kunt klemmen om zo de toonsoort te veranderen. Onmisbaar en ook zo’n ding die je snel kunt kwijtraken waardoor dit cadeau altijd raak is, zelfs als een gitarist er al meerdere van heeft.

 

  1. Cadeaubon

Vind je het toch lastig om de juiste keuze te maken? Dan kun je natuurlijk altijd voor de cadeaubon gaan. Bij de Music All In muziekwinkel in Noordwijk zijn ze verkrijgbaar. Zo heb je toch nog een leuk muzikaal cadeau en kan de gitarist zelf wat uitzoeken.

  

 

Cadeau-ideeën voor de drummer

Zoek je een mooi cadeau voor iemand die drumt Fijn dat iemand een passie heeft zodat het leuk is om een aansluitend cadeau te vinden, maar ook wel moeilijk als je zelf niet zo veel verstand van drummen hebt. Daarom maakten wij een mooie lijst met cadeaus waar elke drummer blij van wordt.

 

Top 10 cadeaus voor drummers

 

  1. Drum sticks

drumstokken

Drumsticks krijgen een hoop te verduren en zijn zeker niet een heel lang leven beschoren als er intensief mee wordt gedrumd. Daarom zijn een paar nieuwe drumstokken altijd welkom bij iedereen die drumt. Check als dat lukt even welk merk en dikte een drummer gebruikt zodat je het perfecte cadeau hebt!

  

  1. Drumsleutel

drumsleutel

Ook de trommels van een drumstel moeten af en toe worden gestemd. Je doet dit door de vellen te spannen en daar heb je een drumsleutel voor nodig! Echt zo’n ding die je altijd vergeet mee te nemen dus een drummer kan er niet genoeg van hebben. Voor iedere jaszak en drumtas één, altijd een goed cadeau dus.

 

  1. Oordopjes

alpine gehoorbescherming

Gehoorbescherming is erg belangrijk voor muzikanten in het algemeen en voor drummers in het bijzonder. Vaak wordt gehoorbescherming toch vergeten of drummers hebben geen zin om er geld aan uit te geven. Door oordoppen cadeau te geven heb je dus niet alleen een origineel cadeau, maar draag je ook nog eens bij aan zijn of haar veiligheid.

  

  1. Metronoom

Korg metronoom

Timing is alles dus een metronoom is voor een drummer ook een perfect cadeau. Koop er wel eentje die je kunt aansluiten op een hoofdtelefoon of speakers omdat hij anders tijdens het drummen niet hoorbaar is.

 

  1. Drumboeken

Drum songbook

Muzikanten zijn nooit uitgeleerd dus waarom zou je niet een mooi lesboek met bladmuziek cadeau geven? Er zijn vele drumboeken met verschillende methodes en voor verschillende technieken. Ook altijd leuk zijn de boeken bepaalde artiesten waarin de songs van die band of artiest staan uitgeschreven.

 

  1. Opbergmogelijkheden

TAMA bekkentas

Goeie opbergtassen voor ketels, hardware, drumsticks of cymbalen maken het leven van een drummer een stuk aangenamer. De spullen blijven netjes en je houdt alles mooi bij elkaar.

 

  1. Drumkruk

Stagg drumkruk

Een fijne drumkruk wordt vaak onderschat, maar omdat je tijdens het drummen eigenlijk altijd zit en soms wel uren intensief bezig bent is een goede drumkruk erg belangrijk. Ze zijn er met of zonder rugleuning, probeer erachter te komen waar zijn of haar voorkeur naar uitgaat als je van plan bent om een drumkruk cadeau te doen.

 

  1. Bekkens

bekkens cymbalen

Bekkens (cymbals) zijn een belangrijk onderdeel van het drumstel en bepalen ook voor een groot deel de sound van een drummer. Vaak worden verschillende bekkens gebruikt voor verschillende gelegenheden dus ook hiervan heeft een drummer er niet snel genoeg. Echt een mooi cadeau voor elke drummer. Bekkenszijn ook goed tweedehands verkrijgbaar, neem eens een kijkje op onze tweedehands drumpagina voor het actuele aanbod.

 

  1. Drumvellen

remo drumvel

Drumvellen krijgen net als drumsticks een hoop te verduren en zullen af en toe vervangen moeten worden. Nooit leuk voor drummers omdat het toch altijd weer een uitgave is. Hoe mooi is het als je dus en set drumvellen cadeau krijgt?

 

  1. Cadeaubon

Vind je het toch lastig om de juiste keuze te maken? Dan kun je natuurlijk altijd voor de cadeaubon gaan. Bij de Music All-in muziekwinkel in Noordwijk zijn ze verkrijgbaar. Zo heb je toch nog een leuk muzikaal cadeau en kan de gitarist zelf wat uitzoeken.

 

 

Cadeau-ideeën voor de pianist/toetsenist

Zoek je een mooi cadeau voor iemand die piano speelt Fijn dat iemand een passie heeft zodat het leuk is om een bijpassend cadeau te vinden, maar ook wel moeilijk als je zelf niet zo veel verstand van pianospelen hebt. Daarom maakten wij een mooie lijst met cadeaus waar elke pianist blij van wordt.

 

  1. Piano Polish Oil

poets olie voor akoestische piano

Ideaal om een piano weer mooi te laten glimmen. Dit doe je natuurlijk niet met random vaak agressieve schoonmaakmiddeltjes maar veilig met speciale piano polish. Een leuk cadeau voor een klein budget.

 

  1. Midi keyboard

midi keyboard roland

Leuk voor toetsenisten die muziek willen opnemen met de computer en een DAW. Je hebt midi keyboards in alle soorten en maten en de meeste zijn ook erg betaalbaar.

 

  1. Songbook

songbook muziek

 

Geef een gaaf songbook met bladmuziek van zijn of haar favoriete artiest cadeau! Van bijne elke artiest of band is wel een boek verkrijgbaar!

 

  1. Hoofdtelefoon

Stagg hoofdtelefoon

Als iemand over een digitale piano beschikt is een fijne hoofdtelefoon een perfect cadeau. Met een hoofdtelefoon van goede kwaliteit die comfortabel zit wordt het oefenen ook mogelijk tijdens de uren dat iemand geen geluidsoverlast wil veroorzaken.

 

  1. Melodica

melodica

Wel eens van een Melodica gehoord? Een melodica is een blaaspiano. Een soort combinatie van een piano en een blaasinstrument zou je kunnen zeggen. Met je handen speel je de toetsen terwijl je met je mond een luchtstroom veroorzaakt om geluid te maken. Een melodica is een leuk cadeau voor iedereen die toetsen speelt!

 

  1. Pianolamp

piano lamp goud

Een handige pianolamp is onmisbaar tijdens het spelen op donkere dagen of s ’avonds. Verlicht perfect het klavier en de bladmuziek.

 

  1. Metronoom

boss metronoom

Timing is alles voor een muzikant en dus ook voor een pianist. Een goede timing krijg je door te oefenen met metronoom. Ze zijn tegenwoordig meestal digitaal en lekker compact.

 

  1. Opbergtas voor stagepiano

opberghoes piano

Dit geldt natuurlijk niet voor een akoestische piano, maar voor een stagepiano of keyboard is een goede opbergtas of hoes erg handig. Zo neem je hem overal mee naartoe zonder dat het muziekinstrument beschadigd raakt.

 

  1.  Lessenaar

orkest lessenaar

Niet elke digitale piano beschikt over een goede standaard voor bladmuziek. Een lessenaar is dus een uitkomst om de bladmuziek overzichtelijk neer te zetten.

     

    1. Cadeaubon

    Vind je het toch lastig om de juiste keuze te maken? Dan kun je natuurlijk altijd voor de cadeaubon gaan. Bij de Music All-in muziekwinkel in Noordwijk zijn ze verkrijgbaar. Zo heb je toch nog een leuk muzikaal cadeau en kan de gitarist zelf wat uitzoeken.

     

     

    Cadeau ideeën voor blaasinstrumenten 

    Zoek je een leuk cadeau voor iemand die bijvoorbeeld saxofoon, trompet of dwarsfluit speelt? Kijk hieronder in de handige top 10 met cadeaus voor trompettisten, fluitisten, saxofonisten en meer.

     

    Top 10 cadeaus voor blaasinstrumenten

     

    1. Songbook

    altsax songbook

    Een gaaf songbook met bladmuziek van iemands favoriete artiest of band is natuurlijk altijd een leuk cadeau om te geven!

     

    1. Rieten voor saxofoon of klarinet

    rieten voor blaasinstrumenten

     Een nieuw setje rieten kun je altijd gebruiken als je klarinet of saxofoon speelt!

      

    1. Ventielolie voor trompet, cornet of trombone

    la tromba ventielolie

    Voor een flesje ventielolie betaal je meestal een bedrag tussen de 7 en de 15 euro dus net een mooi bedrag voor een cadeautje als je iemand wilt verrassen die trompet, trombone of cornet speelt!

     

    1. Reinigingsmiddelen voor blaasinstrumenten

    microfiberdoek voor blaasinstrumenten

    Iedereen die een blaasinstrument bezit wil zijn of haar muziekinstrument af en toe weer eens mooi laten glimmen. Dit doe je natuurlijk met schoonmaakmiddelen die daar speciaal voor bedoeld zijn en bijvoorbeeld zo’n speciale microfiberdoek voor blaasinstrumenten zodat het instrument mooi kan worden opgepoetst zonder dat er krassen ontstaan.

     

    1. Lessenaar of instrumentstandaard

    Hercules HCDS-530BB Saxofoon Standaard

    Voor iedere muzikant is een lessenaar goed bruikbaar zodat tijdens het spelen de partituren duidelijk leesbaar zijn. Ook een muziekinstrumentstandaard of statief is een mooi cadeau zodat iemand zijn/haar instrument makkelijk kan neerzetten zonder het risico te lopen dat het omvalt.

     

    1. Draagkoord/saxofoonharnas

    heren harnas voor saxofoon

    Een mooi harnas of draagkoord om een blaasinstrument makkelijk staand te kunnen bespelen.

     

    1. Dempers

    demper trompet

     

    Dempers zijn verkrijgbaar voor meerdere blaasinstrumenten zoals trompetten, cornetten, euphonium en hoorns.

     

    1. Metronoom

    boss metronoom

    Een metronoom is een mooi cadeau wat iedere muzikant die aan zijn timing wil werken kan waarderen!

     

    1. Opbergmogelijkheden

    Buckley trompet gigbag

    Er zijn diverse mooi tassen (gigbags) en koffers te koop voor allerlei soorten blaasinstrumenten van trompetten tot bugel. Een cadeau wat altijd gewaardeerd wordt.

     

    1. Cadeaubon

    Vind je het toch lastig om de juiste keuze te maken? Dan kun je natuurlijk altijd voor de cadeaubon gaan. Bij de Music All-in muziekwinkel in Noordwijk zijn ze verkrijgbaar. Zo heb je toch nog een leuk muzikaal cadeau en kan iemand zelf wat uitzoeken. 

     

     Cadeau-ideeën voor strijkinstrumenten

    Zoek je een leuk cadeau voor iemand die bijvoorbeeld viool, cello of contrabas speelt? Kijk hieronder in de handige top 10 met cadeaus voor strijkinstrumenten. 

     

    Cadeau-ideeën top 10 voor strijkinstrumenten

     

    1. Hars

    Thomastik Dominant vioolhars

    Om geluid op een strijkinstrument te kunnen maken met een strijkstok moet je deze regelmatig harsen. Een potje vioolhars is dus een cadeau wat iemand die een strijkinstrument speelt altijd goed kan gebruiken!

     

    1. Snaren

    Thomastik Alphayue Vioolsnaren Set

    Snaren van een strijkinstrument hebben niet het eeuwige leven. Het beste is om vioolsnaren jaarlijks te vervangen dus eigenlijk ook een perfect cadeau dat je ieder jaar kunt geven.

     

    1. Standaard voor strijkinstrument

    Stagg SV-CE standaard voor Cello

    Ook een praktisch cadeau is een muziekstandaard voor contrabas, viool of cello om het muziekinstrument stevig neer te kunnen zetten in bijvoorbeeld een woon- of slaapkamer

      

    1. Metronoom

    Seiko digitale metronoom

    De tegenwoordig meestal digitale en compacte metronoom is een must have voor iedere muzikant om aan zijn of haar timing te werken.

     

    1. Dempers

    Gewa Cello demper Rubber Rond

    Met een demper voor (alt)viool, cello of contrabas is het mogelijk om op een zachter volume te kunnen oefenen. Beter voor de oren of de relatie met de buren dus.

     

    1. Lessenaar

    K&M 100/1 Orkest Lessenaar

    Voor iedere muzikant is een lessenaar goed bruikbaar zodat tijdens het spelen van het strijkinstrument de partituren duidelijk leesbaar zijn.

      

    1. Songbook

     Geef iemand een mooi boek met bladmuziek cadeau zoals bijvoorbeeld:

    songbook hits viool

     

    1. Oordoppen

    Alpine Musicsafe gehoorbeschermers - Oordoppen

    Voor iedere muzikant is zijn gehoor erg belangrijk maar is het risico op gehoorbeschadiging altijd  aanwezig. Goede gehoorbescherming kan een muzikant dus altijd gebruiken.

     

    1. Speciale microfiberdoek voor strijkinstrumenten

    Music Nomad String Instrument Microfiber Cloth - MN731

    Deze speciale microfiberdoek is perfect voor het schoonmaken en polijsten van alles soorten strijkinstrumenten.

     

    1. Cadeaubon

    Vind je het toch lastig om de juiste keuze te maken? Dan kun je natuurlijk altijd voor de cadeaubon gaan. Bij de Music All In muziekwinkel in Noordwijk zijn ze verkrijgbaar. Zo heb je toch nog een leuk muzikaal cadeau en kan iemand zelf wat uitzoeken.

     

    Laat een reactie achter (alle velden verplicht)

    Reacties worden handmatig goedgekeurd, voordat deze zichtbaar worden.

    Zoeken

    z