z

Jouw tweedehandsmuziekinstrumentverkopen? Meer info op onze inkooppagina

Bestel gemakkelijk de mooiste ukulele's

Shop voor de populairste western gitaren

Ga direct naar gitaarsnaren en bestel snel online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Alles over Bol PIano's & Music All In

Bezoek onze Piano & Vleugel showroom in Noordwijk

Bestel alle keyboards direct online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Kies uit verschillende handgemaakte violen

Hars voor strijkinstrumenten. Bestel eenvoudig online

Oefen in stilte. Bekijk elektrische strijkinstrumenten

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Wij kopen jouw gebruikte instrument

Bekijk alle tweedehands gitaren

Bekijk alle tweedehands instrumenten

De beste kindergitaar kopen

  • 3 min leestijd

Heeft jouw kind een muzikale interesse die toch wat verder gaat dan een beetje pingelen op een piano? Als blijkt dat gitaar favoriet is, dan is een kindergitaar een onvergetelijk verjaardagscadeau. Maar eenmaal op zoek online zie je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer. Er is zo’n uitgebreid aanbod en welk type en merk is nou voor jouw kind geschikt? We begrijpen die twijfel, dus daarom dat we hier specifiek op ingaan in dit blog.

 

Welke soorten kindergitaren zijn er?

Verschillende soorten kindergitaren

Globaal kunnen we de kindergitaren onderscheiden in 3 soorten gitaren. Namelijk de klassieke (Spaanse) gitaar, de western gitaar en de elektrische gitaar. Elk van deze types gitaren hebben een eigen geluid en gebruiksaanwijzing. Het is dus belangrijk om je hierover te laten informeren voordat je een keuze maakt.

✔️Klassieke (Spaanse) gitaar: Een gitaardocent zou waarschijnlijk dit type gitaar adviseren. De klassieke gitaar is gemakkelijk in gebruik en ideaal om de vingerzetting te leren. Door de zachte nylon snaren zal je kind geen pijnlijke vingers hebben tijdens en na het spelen. Hierdoor kunnen ze langer en vaker oefenen.

✔️Western gitaar: In moderne popmuziek en soft rock wordt de western gitaar het vaakst gebruikt. Wil jouw kind klinken als hun favoriete rockster, dan is dit de beste keuze. In tegenstelling tot de klassieke gitaar heeft de western gitaar stalen snaren. Hierdoor zijn dit soort gitaren iets lastiger om te bespelen. Als je twijfelt of dat voor jouw kind geschikt is, is het verstandig om te beginnen met de klassieke gitaar. Zodra je kind het aardig onder de knie heeft te upgraden naar een western gitaar.

✔️Elektrische gitaar: Indien jouw kind fan is van lekker stevige hardrock is de elektrische gitaar de ideale optie. Deze heeft ook stalen snaren, maar deze zijn dunner dan op een akoestische gitaar. Hierdoor heb je minder snel last van pijn als op een western gitaar. Maar wel nog steeds meer dan op een klassieke gitaar. Let op: naast de gitaar heb je dan ook nog een versterker nodig en daarvan kunnen de kosten oplopen. Gelukkig hebben we een ruim aanbod aan versterkers in onze webshop.  Klik hier voor ons assortiment versterkers.

 

Welke maat kindergitaar per leeftijdsklasse?

Verschillende kindergitaar maten

Gitaren heb je in alle soorten en maten. Het standaardformaat en tevens meest geproduceerde formaat van de klassieke gitaar is ‘4/4’. We spreken van kindergitaren wanneer het formaat kleiner is dan dit formaat. Dit wordt dan aangegeven met eenzelfde soort breuk. Check hieronder welk formaat kindergitaar voor jouw kind geschikt is, afhankelijk van de leeftijd.

✔️ 1/4:Geschikt voor 2 tot 5 jaar.
✔️2/4: Geschikt voor 5 tot 8 jaar.
✔️3/4:Geschikt voor 8 tot 10 jaar
✔️7/8: Geschikt voor 10 tot 12 jaar.
✔️4/4:Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Hoe duur is een kindergitaar?

De kosten van een kindergitaren lopen sterk uiteen. De prijs is afhankelijk van het type kindergitaar, het merk en het materiaal (het type hout) waarvan de gitaar is gemaakt. Een serieuze beginnersgitaar voor volwassenen begint bij zo’n 150 euro. Maar voor een kleinere kindergitaar kan je goedkoper uit zijn. Vooral als je het merk niet zo heel belangrijk vindt. 

Een Ibanez of Fender gaat over het algemeen lang mee. Deze zitten wel in een iets hogere prijs-categorie dan de goedkopere merken. Gelukkig hebben wij bij Music All In ook alternatieve, goedkopere merken van dezelfde kwaliteit. In ons aanbod zit zo altijd een goede kindergitaar die perfect bij jouw kind past.

 

Een persoonlijk advies voor de beste kindergitaar

Hopelijk ben je na het lezen van deze blog al een stuk beter geïnformeerd. Met deze informatie kan je al een weloverwogen keuze maken als jouw kind graag een kindergitaar wil leren bespelen. Toch kunnen we ons voorstellen dat je het nog niet helemaal zeker weet. In dat geval kunnen de experts van Music All In jou en je kind persoonlijk advies geven op basis van muziek-smaak, budget en al parate kennis van het gitaarspelen.

Op onze website kun je ook gemakkelijk navigeren om te oriënteren wat ons aanbod is voor de genoemde kindergitaar-soorten:

 
Heb je behoefte aan een persoonlijk advies voor een kindergitaar die bij jouw kind past?  Neem dan contact met ons op!

Via e-mail: klantenservice@musicallin.nl 
Bel:+31713615698
Of kom langs in onze winkel!

Laat een reactie achter (alle velden verplicht)

Reacties worden handmatig goedgekeurd, voordat deze zichtbaar worden.

Zoeken

z