z

Jij bepaalt, wat jij betaalt! Biedt nu op jouw favoriete instrument tijden de "Name Your Price Sale"

Bestel gemakkelijk de mooiste ukulele's

Shop voor de populairste western gitaren

Ga direct naar gitaarsnaren en bestel snel online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Bestel alle keyboards direct online

NORD: de populairste piano on stage

Prachtige collectie van meer dan 60 piano's en 25 vleugels

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Kies uit verschillende handgemaakte violen

Hars voor strijkinstrumenten. Bestel eenvoudig online

Oefen in stilte. Bekijk elektrische strijkinstrumenten

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Wat zijn de duurste instrumenten ter wereld?

Top 8 duurste muziekinstrumenten ooit verkocht

De prijs van een concert vleugel is al snel meer dan 100.000 euro. Een handgemaakte gitaar met dure tropische houtsoorten kan al snel mee dan 8.000 euro kosten. Maar wat zijn nu de duurste instrumenten ooit verkocht? Hieronder de top 8 meest exclusieve en duurste muziekinstrumenten. 

 

guerneri del gesu vieuxtemps viool

Viool “Vieuxtemps” van Guerneri Del Gesù

€ 13.500.000

Wanneer je zegt het duurste instrument ooit verkocht denk je waarschijnlijk aan de wereldberoemde vioolbouwer Stradivarius. Fout! Het duurste instrument ter wereld is van die andere beroemde vioolbouwer Guarneri Del Gesù.  Instrumenten gebouwd door Del Gesù behoren tot de meest geliefde en duurste ter wereld. De viool genaamd “Vieuxtemps” is verkocht aan een anonieme koper voor maar liefst € 13,5  miljoen. De viool is door deze anonieme koper te leen gegeven aan violiste Anna Akiko Meyers voor de rest van haar leven.

 

Stradivarius Paganni cello

De “Paganni” cello van Stradivarius

€ 5.000.000

 

De vioolbouwer wiens naam gelijk staat aan extreem dure instrumenten staat misschien niet op de eerste plaats, maar op een zeer respectabele tweede plek. Deze cello was eigendom van Nicolò Paganni. De wereldberoemde Italiaanse componist en violist uit de 18e eeuw. De laatste eigenaar van de cello was Bernhard Greenhouse, een Amerikaanse cellist. Na zijn dood heeft de familie de Paganni Cello laten veilen. Deze bracht een bedrag op van € 5 miljoen. De cello is gekocht door een anonieme koper en is ter leen gegeven aan Stéphane Tétreault.

 

martin d18 kurt cobain

Kurt Cobain's Martin D-18

€ 5.044.000

Kurt Cobain's D-18 uit 1959 heeft in 2020 de plek van duurste gitaar ooit over genomen van David Gilmour's Strat. De Matin dreadnought is door de Nirvana frontman gebruikt in MTV Unplugged en geveild in New York in Juni 2020. De koper van deze gitaar is de eigenaar van microfoon merk Røde. Een van de bekendste en grootste studiomicrofoon merken. Music All In verkoopt ze ook. Bekijk ze hier. 

 

david gilmour stratocaster

David Gilmour 1969 Fender Stratocaster

€ 3.300.000

 

Dit is de gitaar van Pink Floyd’s gitarist David Gilmour. Hij speelde onder andere Comfortably Numb en Money op deze gitaar. De Fender Strat uit ‘69 werd gekocht door Jim Irsay. Een Amerikaan die ook het drumstel van Ringo Star kocht en eigenaar is van NFL club the Colts. David Gilmour veilde meer dan 120 van zijn gitaren. In totaal bracht de hele collectie meer dan 20 miljoen euro op.  De opbrengst kwam ten goede aan ClientEarth, een milieu organisatie.

 

stradivarius the hammer viool

Stradivarius “The Hammer” viool

€ 2.975.000

 

Hoe kan het ook anders. Nog een Stradivarius in de lijst. Deze viool is gebouwd in 1707 en is vernoemd naar de eerste bekende eigenaar. De Zweedse verzamelaar Christian Hammer. De viool is vanaf 1992 jarenlang uit geleend aan de beroemde Japanse violoist Kyoko Takezawa. De “Hammer” is in 2006 verkocht door veilinghuis Christie’s.

 

heintzman crystal piano

Heintzman Crystal Piano

€ 2.700.000

Deze vleugel is gebouwd door de Canadese piano bouwer Heintzman. Deze “kristallen” vleugel werd speciaal gemaakt voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen van 2008 in Beijing. De vleugel werd bespeeld door de Chinese pianist Lang Lang en bekeken door bijna 1 miljard kijkers. Na de spelen is de vleugel verkocht aan een anonieme bieder.

 

fender stratocaster reach out to asia

Fender Stratocaster “Reach out to Asia”

€ 2.266.000

 

Naast Stradivarius het enige merk dat 2x in de lijst voor komt. Deze Fender Stratocaster werd gebouwd na de Tsunami in Azië in 2004. De gitaar is gesigneerd door Paul McCartney, Eric Clapton, Bryan Adams, Keith Richards, Mick Jagger, Pete Townsend en 14 anderen. De gitaar is daarna geveild op de Reach out to Asia Veiling in Qatar voor de slachtoffers van de tsunami. Tot de verkoop van Gilmour’s Strat was het jarenlang de duurste gitaar ooit.

 

steinway john lennon model z

John Lennon Steinway Model Z

€ 1.989.000

 

John Lennon van The Beatles kocht deze Steinway piano in 1970. Hij schreef onder andere “Imagine” op deze piano. De piano werd geveild in 2000 en werd gekocht door George Michael. Hij schreef alle nummers van zijn album Patience op de piano. Hij doneerde de piano een paar jaar later aan het Beatles Story museum in Liverpool waar de piano nog steeds te bewonderen is.

 

ringo starr drum kit

Ringo Starr’s Ludwig drumstel

€ 1.763.000

 

Instrumenten van de The Beatles hebben een hoge waarde. Net als de Steinway piano van John Lennon is het drumstel van Beatle drummer Ringo Starr ook voor een hoog bedrag geveild. De Ludwig drumkit is een 3-delige set in een Black Oyster Pearl finish. De set is gekocht door Jim Irsay. Een Amerikaan die naast vermaand Beatle verzamelaar is, ook de Fender Strat van David Gilmour kocht.

Kortom ook voor muziekinstrumenten worden er bizarre bedragen betaald. Soms door liefhebbers, soms door investeerders en soms door stichtingen zoals de Nippon Foundation die de instrumenten vervolgens weer uitlenen aan talentvolle muzikanten. Dit gebeurd veel met strijkinstrumenten. Wat een mooi initiatief is. Dat muziekinstrumenten een goede investering zijn is inmiddels wel gebleken. Zo is de waarde van Stradivarius en Guerneri Del Gesu sinds de jaren '90 verdrievoudigd. Maar ook gitaren uit de jaren '50 en '60 worden tienduizenden en honderduizenden euro's verkocht.

Heb je de miljoenen voor zo'n duur instrument nou net even niet liggen? Dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet. Wil je zelf starten met een leuk instrument spelen of advies inwinnen over de verschillende betaalbare instrumenten? Lees dan onze blog over de meest polulaire muziekinstrumenten.

Bekijk ook eens onze gitaar, Ukelele viool, piano of drum pagina. Geen miljoenen euro's nodig! Je start al vanaf honderd euro. Je bent ook van harte welkom in onze muziekwinkel in Noordwijk. We helpen je graag aan het voor jouw perfecte muziekinstrument!

Laat een reactie achter (alle velden verplicht)

Reacties worden handmatig goedgekeurd, voordat deze zichtbaar worden.

Zoeken

z