Inruilweken🎺 Geef je vakantiegeld de beste bestemming! Meer informatie

Bestel gemakkelijk de mooiste ukulele's

Shop voor de populairste western gitaren

Ga direct naar gitaarsnaren en bestel snel online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Nieuw: de Roland LX digitale piano's

Bezoek onze Piano & Vleugel showroom in Noordwijk

Bestel alle keyboards direct online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Kies uit verschillende handgemaakte violen

Hars voor strijkinstrumenten. Bestel eenvoudig online

Oefen in stilte. Bekijk elektrische strijkinstrumenten

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Wij kopen jouw gebruikte instrument

Bekijk alle tweedehands gitaren

Bekijk alle tweedehands instrumenten

NAMM Show 2022 Dag 1

  • 3 min leestijd

Dag 1 van de NAMM Show 2022

Na twee jaar weg te zijn geweest is het weer zover! De NAMM Show gaat weer van start. De vakbeurs voor de muziekinstrumenten-branche. Niet in januari zoals gebruikelijk, maar deze keer in juni vanwege de welbekende pandemie. Dus dat betekent 28 graden buiten, maar gelukkig is het hele beursgebouw voorzien van airco.

De eerste dag is van start gegaan en ondanks dat de NAMM weer terug is, is het nog niet helemaal in zijn oude vorm. De beurs is iets kleiner opgezet dat normaal en een aantal grote merken zijn deze editie nog niet aanwezig. Fender, Gibson en Roland zijn er helaas niet.

Maar er zijn gelukkig nog heel veel merken over en onze eerste afspraak is op de stand van Ibanez. Het enige top-3 gitaarmerk dat wel aanwezig is.

 

namm ibanez

Ibanez

Ibanez heeft zoals ieder jaar een aantal te gekke limited editions. Waaronder een Joe Satriani JS24 in het goud. Ook hangt er een Anniversary-gitaar van Steve Vai, maar dit is nog een conceptmodel. De prijs, en of deze gitaren überhaupt naar Europa komen, is nog niet bekend.

Wat er ook nieuw is, is de nieuwe signature van Tom Quayle. Zodra deze leverbaar is zal je dit model zeker in onze winkel vinden. Daarnaast waren er nog wat nieuwe betaalbare modellen, een nieuwe akoestische lijn en nieuwe types in de SR basgitaar line up. Je vindt het specifieke Ibanez nieuws op de Ibanez website.

 

Crafter

Snel door naar de volgende afspraak, en dat is bij Crafter uit Korea. Van de nieuwe modellen is er één serie die opvalt, en dat is de 50th anniversary line. Gemaakt ter ere van het 50-jarig bestaan, en gebouwd zoals “opa” Crafter vroeger zijn gitaren maakte. De hele lijn is ontworpen door zijn kleinzoon. Er komen er slechts een paar naar de Benelux, maar wij hebben er alvast één besteld.

 

martin namm

Martin

We lopen door naar Martin Guitars. Hier is het ouderwets druk. Iedereen verdringt zich om zelf even op zijn favoriete Martin akoestische gitaar te spelen. Niet dat je er ook maar iets van hoort in het massale geluid van 10.000 m2 waar op iedere stand muziek wordt gemaakt. Bij Martin is niet heel veel nieuws. Helaas zijn de leveringsproblemen nog niet weg, maar er zijn weer modellen onderweg naar onze winkel waaronder een Johnny Cash- en John Mayer signature.

 

ernie ball namm

Ernie Ball

Naast de Martin-stand stond die van Ernie Ball / Music Man. Hier was niet echt veel nieuws, maar wel tof om te melden is dat Ernie Ball een van de hoofdsponsors is bij ons aankomende 're-string' evenement, waar je gratis je gitaarsnaren kunt laten vervangen in onze winkel. Hierover vertellen we je binnenkort meer!

 

namm laney

Laney

Onze volgende afspraak is met Laney Amps. Een Brits merk dat even een tijdje buiten beeld is geweest, maar inmiddels weer helemaal terug is met een te gekke line-up. De Britse Roger neemt ons mee aan de hand van “verhalen over vroeger” en Tommi Lommi langs de nieuwe ontwikkelingen van het merk. Het belangrijkste is de volledig nieuwe line-up van de basversterkers uit de DigBeth-serie. De eerste grote naam die hierop is speelt is Nathan East. Niet verkeerd natuurlijk! De hele DigBeth lijn is binnenkort verkrijgbaar bij Music All In

Wordt vervolgd…

Laat een reactie achter (alle velden verplicht)

Reacties worden handmatig goedgekeurd, voordat deze zichtbaar worden.

Zoeken

z